Forside Produkter Mobil

Alle Huawei-telefoner står nu uden Google-opdateringer

-

Den midlertidige licens, som gjorde at Huawei-telefoner med Google Android kunne holdes opdateret, er udløbet.

De amerikanske handelsrestriktioner ramte Huawei i maj sidste år, og det betød at den store kinesiske smartphone-producent mistede tilladelsen til at bruge Google Android, Google apps og Google services på telefonerne.

Annonce:

Der blev dog udstedt en midlertidig licens (Temporary General License) til de Huawei-telefoner som allerede var i handlen. Det betød at Huawei fortsat kunne sælge disse telefoner med Google Android og apps, og telefonerne kunne fortsat modtage opdateringer fra Google.

 

Den midlertidige licens er udløbet

Nu er den licens udløbet. Det skriver avisen The Washington Post.

Det betyder at p.t. står alle Huawei-telefoner uden opdateringer fra Google. Så hverken sikkerhedsopdateringer, nye funktioner eller den ny Android 11 når den kommer.

Det åbne spørgsmål lige nu er om der kommer en ny midlertidig licens. Det amerikanske handelsministerium har tidligere udtalt at den midlertidige tilladelse primært blev givet for at de amerikanske teleoperatører havde mulighed for at patche Huawei-grej i deres mobilnet, i en overgangsfase mens de udskiftede udstyret med andre fabrikater.

Huaweis smartphone-brugere nød så også godt af den midlertidige licens, ligesom Huawei fortsat kunne sælge telefoner med Google Android, blot de produkter var fra før datoen for handelsrestriktionerne tilbage i maj 2019.

 

Huawei: Vi holder øje med situationen

“Vi overvåger situationen og vurderer den potentielle indvirkning”, lyder det i en kortfattet udtalelse fra Huawei til avisen.

Der er dog mulighed for at der kommer en ny midlertidig licens til Huawei udstyr og enheder. For en ny amerikansk lov fra i år forpligter teleselskaberne at udskifte netværksudstyr der udgør “nationale sikkerhedsrisici”. Her har de amerikanske myndigheder hos FCC (Federal Communications Commission) vurderet at Huawei og ZTE udgør sådan en trussel.

Men den nye lov siger også, at teleselskaberne ikke er forpligtet til at udskifte det berørte udstyr, før den føderale regering giver dem penge til at gøre det, og kongressen har endnu ikke bevilliget pengene.

Så lige nu er USA i et limbo, der kan betyde at der må udstedes en ny midlertidig licens, for at de amerikanske mobilnet fortsat kan holdes ajour med opdateringer, indtil der er penge til at udskifte grejet.

Men indtil det måtte ske: Ingen Google-opdateringer af Huawei smartphones.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.