Forside Indhold og distribution Musik

Apple ligger i patentkrig med opfinderen af hovedtelefoner

-

Koss har sagsøgt Apple for patentbrud, men nu har Apple anlagt et modsøgsmål, fordi Koss lovede at lade være.

Måske kommer Apple til at fortryde, at de nogensinde bevægede sig ind på markedet for hovedtelefoner. De ligger nemlig nu i en patentstrid med opfinderen af sidstnævnte. Realistisk set ender det dog nok med et forlig, som det plejer, men taget i betragtning, at Apple rygtes at være på vej med et par luksus-hovedtelefoner, er timingen ikke fantastisk.

Annonce:

Den lille, amerikanske hifi-producent Koss har æren af at blive kaldt opfinderen af hovedtelefoner, fordi de præsenterede de første hifi-hovedtelefoner til musiklytning helt tilbage i 1958. Før det var hovedtelefoner primært noget, omstillingsdamer på telefoncentralerne benyttede, og det var hverken i stereo eller i hifi. Det samme gjaldt hovedtelefonerne, der blev brugt i militæret.

Koss har over årene samlet en del patenter sammen, og har ifølge dem selv haft et stort forspring, når det gælder udviklingen af hovedtelefoner. Det forspring har de tilsyneladende fastholdt hele vejen op til årtusindeskiftet, hvor Koss begyndte at udvikle trådløse hovedtelefoner.

Det er patenter forbundet med sidstnævnte, som Koss mener, at Apple har forbrudt sig imod. Det samme gælder i øvrigt en række andre mindre firmaer, som Koss har sagsøgt samtidigt, såsom Bose, Jlab, Scullcandy og en anden hovedtelefon-pionér, Plantronics.

Fredsmøde endte i patentkrig

Apple er dog helt klart den største af firmaerne, og af samme grund foreslog Koss tilsyneladende et fredsmøde, hvor patentadvokater og eksperter kunne diskutere, hvordan en eventuel licensaftale mellem de to firmaer kunne se ud.

Hvis en licensaftale kunne stykkes sammen i al fredsommelighed, kunne Koss spare en masse advokatudgifter til udredning af detaljerne omkring de patenterede teknologierne. Og Apple kunne formentlig undgå en masse PR-bøvl oven i hatten. Men sådan skulle det ikke gå.

Apple har nu modsagsøgt Koss og anklaget dem for aftalebrud. Angiveligt gik fredsmødet ikke så fredeligt som forventet. Ifølge søgsmålet fra Apple diskuterede de to firmaer, om mødediskussionerne skulle holdes hemmelige, eller om de kunne blive en del af de informationer, f.eks. Apples investorer har adgang til.

Koss insisterede imidlertid på at holde møderne hemmelige, og en aftale blev indgået, hvor de to firmaer gav hånd på ikke at udnytte detaljer fra firmaet til juridiske slagsmål. Ifølge Apple holdt Koss ikke den del af aftalen, og firmaet mener at Koss’ søgsmål er baseret på informationer, der kom frem ved mødet. Det skriver Patently Apple.

Ifølge Apple kan Koss altså ikke bruge informationerne fra mødet som bevis på at Apple har forbrudt sig mod Koss’ patenter, også selv om det sidste rent faktisk skulle være tilfældet. Hvad det betyder for Apples kommende hovedtelefoner – hvis noget overhovedet, vil tiden vise.

Annonce:
Forrige artikelGoogle Maps bliver endnu bedre til Apple Carplay
Næste artikelSårbarhed fundet i smartlås fra August
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.