Forside Indhold og distribution Musik

Apple omdøber Beats 1 og starter to nye radiostationer

-

Apple Music sættes nu i det absolutte centrum uden forvirrende indflydelse fra Beats-brandet.

Apples egen online-radiostation hedder ikke længere Beats 1. Radiostationen, der blev lanceret samtidig med Apple Music, har fået et nyt navn, der måske er et signal om, at Apple på sigt vil lægge Beats-brandet i graven.

Annonce:

Det nye navn på Beats 1 er nu simpelthen blot Apple Music 1. Samtidigt har Apple lanceret to nye radiostationer, nemlig Apple Music Hits og Apple Music Country. Det vidner helt klart om, at Apple Music-brandet skal stå i centrum, og når man tager rygterne om en hovedtelefon med Apple-logo på i betragtning, står det helt klart, at Beats er blevet nedprioriteret.

Navneskiftet har dog ikke ændret ret meget på indholdet, der blev lanceret med Beats 1. Der er stadig tale om en værtsdrevet radio (modsat de mange netradioer, der bare spiller musik – eller streamingtjenester, der gør det samme).

I spidsen for det mangfoldige værtsholdet står stadig New Zealanske Zane Lowe, der i en pressemeddelelse kalder Apple Music for et ”hjemsted” for både kunstnere og fans. Der er også stadig en række specialprogrammer med kunstnere tilgængelig på Apple Music 1.

Storsatsning på Country

Det vidner om Apples ambitioner og udbredelsesstrategi, at de understreger i pressemeddelelsen, at Apple Music 1 også har en del latinamerikansk indhold. Men lytter-rekrutteringen kan nok ses allermest i lanceringen af Apple Music Country.

Især i USA er der stor vækst i folk, der lytter til Country. Country Music Association udsendte sidste år en undersøgelse, der viste, at over halvdelen af amerikanerne lytter til Country mindst en gang om måneden.

Især Millennial-generationen har tilsyneladende taget Country-genren til sig, for sidste år voksede andelen af Country-fans i denne aldersgruppe mere end nogensinde før. I 2019 voksede genren generelt mere end nogle andre musikgenrer, når det gælder fanskaren.

Så selv om disse tal kun gælder USA, er det et logisk skridt for Apple at satse på Country-genren end på f.eks. Jazz, EDM eller Metal. Ligesom Apple Music 1 er Apple Music Country værtsdrevet. Det gælder også for den anden nye radiostation, Apple Music Hits.

Sidstnævnte er et mere sikkert valg. Som navnet antyder, er der tale om en ”greatest hits”-station, der spiller musik for et bredt publikum, med hits fra 1980’erne, 1990’erne og 00’erne. Der er fokus på musik, lytterne kender i forvejen.

Annonce:
Forrige artikelTEST: Samsung Galaxy Note20 Ultra – Kontoret i lommen
Næste artikelPhilips Hue nyhed: Dråbeformet pære med den lille E14 sokkel
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.