Forside Produkter Computere

Apple opdaterer deres 27-tommers iMac

-

Så er der nye iMacs – nu med SSD som standard.

Hvis du har ventet på at Apple skulle opdatere deres iMacs, før du skiftede den gamle ud, er tiden kommet. Apple har netop annonceret, at deres 27-tommers iMac har fået en opdatering. Det er som vanligt sket på indersiden. Der er ikke gjort noget ved det velkendte design.

Helt præcist er det på lager-siden, den største ændring er kommet. Det er en lille ting, der dog alligevel markerer et brud med tidligere praksis for Apple. Fra nu af er SSD-harddiske nemlig blevet standard i iMac, hvor maskinerne ellers tidligere også har kunnet fås med særlige hybrid-drev.

Annonce:

Men nu mener Apple altså, at prisen er kommet tilstrækkeligt langt ned (og kapaciteten tilstrækkeligt op) på SSD’er, at de kan droppe drev med bevægelige dele. Det gør som bekendt computerne noget hurtigere, og de ellers relativt kraftige iMacs kunne før i tiden sagten opleve drevet som en flaskehals, når det gjaldt hastighed. SSD er nu også standard på 21-tommer-versionen af iMac.

Det er dog naturligvis ikke den eneste ændring, der er kommet. Et nyt FaceTime-kamera med 1080p-opløsning og bedre automatisk lysafhængig eksponering  har også fundet vej til pladsen bag skærmglasset på 27-tommeren. FaceTime-sessions bliver også gjort bedre af et nyt sæt mikrofoner – det er nu de samme som der sidder i MacBook Pro.

Skruer op for GPU’erne

Apropos skærmglasset, så har Apple hentet en feature fra deres professionelle displays: Nano-texture Option, som de kalder det. Med dette tilvalg bliver skærmen lettere at se på, hvis man arbejder på den under skarpe lysforhold, hvilket kan være en fordel for folk, der stirrer på skærme hele dagen.

Og så er der naturligvis alle processorerne, der som altid har fået en opdatering. De nye iMacs kommer benytter sig af Intels 10. generations Core i5/i7-CPU’er og hvis du køber en standardkonfiguration, kan du få den med seks eller otte kerner. Særlige konfigurationer kan komme helt op på 10 kerner. Det bliver som bekendt en af de sidste opdateringer, vi ser af iMac, der stadig benytter sig af Intel-chips.

Du kan også bestille den nye 27-tommer iMac med nye GPU’er. I standardkonfigurationerne kan du få den med AMD Radeon Pro 5300 eller Pro 5500 XT. I særlige konfigurationer kan du opgradere til Pro 5700 eller 5700 XT, hvoraf den sidstnævnte har 16GB GDDR6 VRAM. Grænsen for, hvor meget almindelig RAM, du kan putte i din iMac er nu også fordoblet fra 64GB til 128GB.

Endelig fortæller Apple, at iMac (langt om længe) har fået den T2-chip ombord, der på andre af firmaets maskiner hjælper med kryptering og muligheden for at sige ”Hey Siri” og få computeren til at reagere. Den nye iMac kan bestilles nu og starter ved 15.699 kroner.

Annonce:
Forrige artikelAmazons streamingtjeneste fjerner Dolby Atmos og Vision
Næste artikelSamsungs Galaxy Buds Live: ANC uden trængsel i øregangen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.