Forside Baggrund

Det var et af verdens største piratnetværk der faldt tirsdag

-
Foto fra ransagningerne. Foto: Europol

Europæiske myndigheder kalder det faldne piratnetværk, The Sparks Group, for et af verdens største indenfor organiseret kriminalitet med piratindhold.

Da politiet tirsdag slog til i Danmark, USA og 17 andre lande, der var det et af verdens største piratnetværk der faldt. Gruppen kaldte sig The Sparks Group.

Det fortæller Eurojust, der er den Europæiske Unions Agentur for Strafferetlig Samarbejde (European Union Agency for Criminal Justice Cooperation).

Annonce:

“Baseret på anklagerne i retsdokumenterne var den organiserede kriminelle gruppe kaldet ‘Sparks Group’, der blev demonteret i går (tirsdag, red.), en af de største i verden med ansvar for piratkopiering online”, fortæller Eurojust i en udmelding.

Gruppen stod bag et omfattende netværk af servere der på forskellig måde var med til at sprede piratindhold verden over. Indholdet der blev udbudt på det sorte online-marked var primært film, tv-serier og tv-programmer fra USA.

 

Foto fra ransagningerne. Foto: Europol

 

Distribuerede næsten samtlige Hollywood-film

Fra det amerikanske justitsministerium lyder det at piratringen opererede sofistikeret.

“De tiltalte medlemmer var en del af en international video-piratring, der var sofistikeret og udbredt”, fortæller Audrey Strauss, fungerende amerikansk advokat for det sydlige distrikt i New York, og hun fortsætter:

“Gruppen havde angiveligt omgået copyrightbeskyttelse på næsten alle film udgivet af store filmstudier samt tv-shows, og distribueret dem via et verdensomspændende netværk af servere”.

Fra USA blev operationen, med at optrevle piratnetværket og få fat i bagmændende, ledet af Homeland Security Investigation, med hjælp fra den amerikanske postinspektionstjeneste, Eurojust, Europol og politimyndigheder i samlet 19 lande fordelt på tre kontinenter.

De i alt 60 servere, der blev brugt til at distribuere indholdet, er nu taget ud af drift.

 

Foto fra ransagningerne. Foto: Europol
Foto fra ransagningerne. Foto: Europol

 

Film- og tv-indhold i god kvalitet

Det ulovlige indhold blev gjort tilgængelig før salgsstart i butikkerne, og ïndholdet blev distribueret på forskellig måde. Dette både via streaming websites, peer-to-peer netværk, torrent netværk samt andre offentligt tilgængelige servere.

Der var ikke tale om film optaget i dårlig kvalitet i en biograf, men derimod om rip af DVD- og Blu-ray film. Gruppen narrede distributører til at sende dem lovlige kopier af film, tv-serier og tv-shows inden deres respektive udgivelsesdatoer. Herefter blev diskene rippet og indholdet distribueret via gruppens netværk af servere.

Gruppens servere var placeret i Danmark, Sydkorea, Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Letland, Rumænien, Polen, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, Holland, Norge og Storbritannien.

 

Se også

Danskere anholdt i omfattende sag om ulovlig adgang til film og tv

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.