Forside Produkter Mobil

Huawei får snart et meget stort chip-problem

-

Inden længe har Huawei ikke længere adgang til lige så hurtige smartphone-chips som deres konkurrenter.

Allerede til næste år kan Huawei løbe ind i et problem, der vil sætte dem meget kraftigt bagud i forhold til sine konkurrenter. De vil ikke længere have adgang til smartphone-chipset, der er lige så hurtige som dem i smartphones fra f.eks. Samsung og Apple.

Med andre ord kan den kinesiske teleudstyrs-gigant risikere at komme flere generationer bagud i løbet af de næste par år, og kun sælge telefoner, der er betydeligt langsommere end resten af markedet. Det kan endda koste Huawei deres position som førende på smartphone-kamerafronten, fordi telefonerne ikke vil kunne køre den kamerasoftware, der bliver udviklet, optimalt.

Annonce:

Huaweis CEO for den forbrugerrettede del af koncernen, Richard Yu, måtte erkende den noget følsomme sandhed i forbindelse med en konference for China Information Technology Association. Her forklarede topchefen, at Huaweis Mate 40 bliver den sidste med en Kirin-processor, der kan konkurrere med f.eks. Snapdragon-processorerne fra Qualcomm, Apples iPhone/iPad-processorer eller Samsungs Exynos-chipset.

Det er ikke fordi, Huawei holder op med at lave Kirin-processorer, men efter 15. september er det forbudt for amerikanske virksomheder at sælge komponenter eller dele til Huawei, også selv om det er gennem en mellemmand. Forbuddet er en del af den handelskrig, Trump-administrationen fører mod Kina i USA lige nu.

Kina-fabrikker mangler teknologien

Kirin-processorerne bliver lige nu lavet af TSMC (Taiwan Semiconductor Manufactoring Company), der sammen med Intel og Qualcomm lige nu dominerer chipproduktionen på verdensplan. Det er f.eks. TSMC, der skal lave Apples kommende ARM-baserede processorer til MacBooks etc.

Problemet er, at TSMC bruger amerikansk-ejet teknologi og amerikanske delkomponenter til at fremstille sine chips. Og dermed bliver de reelt afskåret fra at levere til Huawei efter 15. september. Og så skulle man jo tro, at Huawei har et andet sted at gå hen. Men det har de ikke. Der er nemlig ingen andre fabrikker, der har udstyr til at producere chips nede i den størrelsesorden, som Kirin kører i p.t.

Tilbage i maj blev det offentliggjort, at Kinas største chipfabrik, SMIC, skulle lave chips til Huawei, men der vil gå en del år, før denne fabrik kan lave chipset med samme hastighed og størrelse om de nuværende Kirin-chips. De har simpelthen ikke teknologien til det.

Ifølge Wall Street Journal forsøge Qualcomm lige nu at lægge pres på den amerikanske regering, så firmaet kan få dispensation fra loven og sælge Snapdragon-chips til Huawei. Det vil i henhold til Qualcomms argumenter betyde massevis af indtægter til amerikanske chipvirksomheder og holde andre chipproducenter, herunder Samsung og taiwaneiske MediaTek, ude af Huaweis smartphones.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.