Forside Nyheder

Netflix tester ‘shuffle play’ på tværs af kataloget

-
Screenshot fra Twitter @TurnerLevison. Illustration: recordere.dk

Netflix tester ‘ryst posen’-afspilning hvor der automatisk vælges noget nyt at se.

Du kender det nok: Hvad skal jeg mon se på streaming i dag? Hvis man er færdig med igangværende serie eller bare trænger til ny inspiration, så kan man måske godt bruge lidt hjælp.

Netflix tester lige nu – hos udvalgte brugere – en funktion til at ryste posen. De har tidligere testet tilfældig afspilning af et serieafsnit, men den nye funktion gælder hele kataloget.

Annonce:

Flere Netflix-brugere har fået en ‘Shuffle Play’-knap på login-skærmen, bl.a. Turner Levison, der har postet et screenshot på Twitter:

 

 

Når Netflix tester nye funktioner så udvælges et antal brugere der udstyres med den nye funktion, og så ser de hvordan den bruges, for senere at vurdere om det var noget brugerne tog godt imod, eller om det “kan være ligemeget”.

Magasinet The Verge skriver at ‘Shuffle Play’ faktisk har kørt som test siden juli måned. De fortæller at da en bruger afprøvede funktionen, der startede afspilning af en episode af Netflix-serien Umbrella Academy, med forklaringen at det var fordi hun havde set Spider-Man. Begge handler om superhelte fra tegneserier.

Så det ser ud til at ‘Shuffle Play’ i sin nuværende udgave forsøger at finde noget nyt at se, indenfor et område Netflix-algoritmer mener man må være interesseret i.

Lige nu er det dog en test, og det er ikke alle tests der ender med at blive faste funktioner.

“Vi kører disse tests i forskellige lande og i forskellige perioder – og gør dem kun bredt tilgængelige, hvis folk finder dem nyttige”, fortæller Netflix til The Verge.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.