Forside Nyheder

Slut med Cortana på intelligente højttalere, iOS og Android

-

Er vi vidne til begyndelsen på enden for Microsofts virtuelle assistent?

Siden Apple lancerede Siri har der været et kapløb igang, når det gælder virtuelle assistenter. Amazon var derefter først til at putte sådan en assistent i intelligente højttalere med Alexa. Google var hurtige til at transformere deres Google Voice-tjeneste til den mere intelligente, skydreve virtuelle assistent, der bare hedder Google Assistant.

Men Microsoft var også hurtigt ude, og implementerede en virtuel assistent i Windows, opkaldt efter en kunstig intelligens i Halo-spillene. Cortana var ligesom Google Assistant i virkeligheden en videreudvikling af stemmegenkendelses-teknologi Microsoft havde haft i produkter som bl.a. Xbox-platformen og firmaets mobile platforme.

Annonce:

Siden kom Samsungs Bixby, Huaweis Celia og en række mindre spillere til, uden at nogen af dem dog har haft stor gennemslagskraft. For nylig så vi det første tegn på en konsolidering af markedet for virtuelle assistenter, da det kom ud, at Google har foreslået Samsung at droppe Bixby til fordel for Google Assistant – mod betaling.

Ingen succes på smartphones

Og nu kommer så endnu et tegn – og måske et mere slagkraftigt et af slagsen – på at der ikke er plads til helt så mange virtuelle assistenter i folks bevidsthed. Microsoft trækker nu officielt stikket på Cortana-implementeringen i intelligente højttalere, samt på iOS og Android.

Det blev ellers set som et led i Microsofts plan om at være til stede med deres produkter på alle platforme, da Cortana fik plads på de to største smartphone-styresystemer i verden. Men faktum er, at Cortana skal åbnes som app, før den for alvor kan bruges.

Dertil kommer, at assistenten simpelthen ikke er lige så funktionel som Google Assistant, samt ikke lige så dybt integreret som Siri på iPhone, og kan derfor ikke give de to andre assistenter seriøs konkurrence på de mobile platforme. Det har bl.a. tvunget Microsoft til at bygge broer til andre assistenter via Cortana.

Invoke-ejere må sige farvel

Det så en overgang lysere ud, da Cortana kom ombord i nogle intelligente højttalere, hvilket måske i det mindste kunne give Amazons Echo-højttalere, og dermed også Alexa, lidt modstand. Cortana blev valgt som assistent til Harman Kardons intelligente Invoke-højttalere.

Men disse har øjensynligt ikke været nogen gigantsucces, og har ikke kunnet konkurrere globalt med hverken Amazons Echo-højttalere eller Googles Home- (nu Nest Home-)højttalere. Eller for den sags skyld Apples HomePod, selvom salgstallene for denne er noget mindre.

Cortana forsvinder fra Invoke-platformen til næste år, hvorefter firmaet vil sende en ny firmware ud, der i højere grad fokuserer højttalerens funktionalitet til at være en ren Bluetooth-højttaler. På den måde kan Invoke-ejere bruge den assistent, de nu ønsker, via en smartphone. Dertil vil Microsoft sende et gavekort på 50 dollar til Invoke-ejere i USA, hvor de fleste eksemplarer af højttaleren er blevet solgt.

Microsoft har tilmed tænkt sig at trække Cortana fra sine egne Surface-hovedtelefoner. Men ifølge The Verge skal man ikke forvente, at Cortana afgår ved døden. Assistenten forbliver en del af Windows og Microsofts produktivitets-værktøjere, hvor den i højere grad skal hjælpe folk med at få noget fra hånden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.