Forside Produkter Mobil

Smartphone salg: Apple og Xiaomi vandt 2.kvartal i Europa

-

Samsung og Huawei gik tilbage, mens Apple og Xiaomi gik frem, i coronapræget 2. kvartal 2020

Den uafhængige analysevirksomhed Canalys er klar med deres estimat, på hvem der blev vindere og tabere i 2. kvartal 2020, indenfor smartphone-salg i Europa.

Annonce:

Samsung har haft et kvartal hvor det gik op ad bakke. Både på verdensplan og i Europa har de tabt store markedsandele, med en tilbagegang på det europæiske marked på hele 31% målt i forhold til samme kvartal året før.

Huawei, den store kinesiske smartphone-producent, der tidligere var fremadstormende, er begyndt at gå tilbage. Det skyldes formentlig handelsrestriktionerne fra USA, som betyder at deres nye smartphones ikke må sælges med Googles udgave af Android og heller ikke må leveres med Googles apps og services.

Til gengæld kan de juble hos Huawei-konkurrenten Xiaomi. Ifølge analytikerne hos Canalys har de haft en fremgang på hele 65% på det europæiske marked, målt fra 2. kvartal 2019 til 2. kvartal 2020.

Apple havde også et særdeles godt kvartal i Europa og kan notere sig en fremgang på hele 42% i det kvartal.

 

Top 5

Det giver denne top 5 over markedsandele i Europa i 2. kvartal 2020:

  1. Samsung 30%
  2. Apple 21%
  3. Xiaomi 17%
  4. Huawei 17%
  5. hmd (Nokia) 2%

Xiaomis fremgang betød at de lige akkurat vippede Huawei af tredjepladsen.

Så nu kan man tale om at fire smartproducenter kæmper om Europa, for de øvrige konkurrenter er pludselig meget små, hvilket illustreres af at hmd (Nokia) er 5. størst i Europa med en markedsandel på blot 2%.

 

Annonce:
Forrige artikelNy amerikansk streamingtjeneste har Danmark i sigtekornet
Næste artikelAmazon.se: Åbningsdato, lager og distributør på plads
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.