Forside Produkter Medieafspillere

Ny Chromecast-dongle kan betyde farvel til Android TV

-
For en god ordens skyld bør det nævnes at ovenstående er en mock-up baseret på et lækket billede af ‘Sabrina’ (Mock-up: Recordere.dk/Pocket-Lint)

Android TV skifter formentlig navn til Google TV, når Google lancerer deres næste Chromecast.

Lige nu går mange streaming-fans med Android-telefoner og venter på Sabrina. Der er dog hverken tale om kvindeligt besøg eller en italiensk tv-vært/model, der sidst i firserne gav den som sangerinde. Der er tale om den næste Chromecast, der efter sigende kan en hel del mere end de nuværende.

F.eks. kommer den til, i hvert fald i følge nogle særdeles langtidsholdbare rygter, at kunne gøre det ud for en ægte streamingboks-konkurrent, i stedet for blot at være en dongle, der styres fra en smartphone.

Annonce:

Samtidig har rygterne gået, at der kommer Android TV ombord i donglen, sådan at ethvert tv, uanset fabrikatet, kan få Googles styresystem til smart-tv’er ind på skærmen. Men den del af rygterne ser nu ud til at være afkræftet. I hvert fald på overfladen.

Det ser nemlig ud som om, Android TV skifter navn til Google TV, når den nye Chromecast dukker op. Med mindre Google har tænkt sig at køre med to forskellige TV-grænseflader fremover, hvilket ikke virker særlig sandsynligt. Især fordi Android TV faktisk startede som en måde at relancere en TV-indsats på, efter Google rigtig ikke lykkedes med at komme igennem med det første produkt, der bar ’Google TV’-navnet tilbage i 2010.

Google TV på stuealteret for under en plov?

Kilden til disse informationer er ret solid. En journalist fra Android Police har fået fingre i interne prislister fra den store, amerikanske dagligvare-kæde Target, der viser, at der sidst på måneden dukker et nyt produkt op i Chromecast-serien. Men den hedder hverken ’Sabrina’ eller noget med Android TV.

I stedet hedder produktet ’Chromecast with Google TV’, og bliver prissat til 50 amerikanske dollar, altså cirka 315 kroner før danske skatter og afgifter. Når støvet har lagt sig, kan man altså formentlig lave sit TV om til et Google-fjernsyn for mindre end 500 kroner.

Ifølge Target lægger støvet sig 30. september. Google har endnu ikke annonceret præsentations-event, men det kan nå at komme efter Apples event på tirsdag. Om det også bliver dagen, hvor danske butikker begynder at sælge den nye Chromecast, ved vi naturligvis ikke endnu.

Der er flere ting, der bakker op om, at Android TV er på vej ud som navn på Googles TV-grænseflade. Tilbage i maj rapporterede 9to5Google netop dette rygte, og hvis man ser på Googles brand-strategi, har de netop droppet Android-navnet fra ting, der ikke udelukkende har med smartphones at gøre, herunder Android Pay, der blev til Google Pay, Android Wear blev til Wear OS og selv Google Play Store startede som Android Market for mange år siden.

Annonce:
Forrige artikelOversigt: Alt indhold på dansk Disney+
Næste artikelDisney+ er åbnet i Danmark
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.