Forside Nyheder

Sony undskylder for kludder i PS5-forudbestillingerne

-

Forhandlere i flere lande begyndte at tage imod forudbestillinger på den nye konsol før den officielle startdato, hvilket forårsagede mangel på eksemplarer.

Nogle gange er der visse fordele ved at Danmark ofte er en smule bagud i forhold til USA, når det gælder lancering af forbrugerteknologi. Et rigtig godt eksempel er den forgangne uges åbning for forudbestillinger af Sonys kommende spilkonsol, PS5.

I Danmark lander den nye konsol som bekendt i butikkerne 19. november, og forudbestillingerne startede i fredags. I USA lander konsollen imidlertid ugen før, og forudbestillingerne begyndte torsdag, altså med kun få timers mellemrum, når man tager tidsforskellen i betragtning.

Annonce:

Men den ekstra uge, som Sony har til at levere til Danmark, kan vise sig at være en stor fordel. Flere steder i verden, inklusive i USA, har Sony nemlig kludret så meget i forudbestillingerne, at de har været nødt til at gå ud og undskylde overfor kunderne.

”Lad os bare være ærlige: Forudbestillingerne af PS5 kunne have været forløbet meget glattere. Det beklager vi dybt”, hedder det på PlayStations officielle Twitter-konto, ”Vi slipper flere konsoller fri til forudbestilling i løbet af de næste få dage – forhandlerne har flere detaljer. Og der kommer til at være flere konsoller tilgængelige resten af året”.

Konsolkøbs-kludder

Problemet var, at rigtig mange gik forgæves, da de virtuelt stillede sig i kø for at forudbestille en PS5. Som nævnt var det nemlig meningen, at PS5 skulle være klar til forudbestilling om i torsdags i USA. Men allerede onsdag eftermiddag amerikansk tid begyndte flere online-forhandlere at tage imod forudbestillinger.

Mange af forhandlerne begyndte allerede at tage imod bestillinger lige efter slutningen på Sonys PS5-showcase, der fandt sted onsdag aften dansk tid. Og det betød, at der var en del PlayStation-fans, der  gjorde sig klar til at bestille torsdag morgen, men fik sig en lang næse. Der var allerede udsolgt flere steder, og hvis der ikke var udsolgt, røg de sidste forudbestillinger meget hurtigt. Kunder hos den Hong-Kong-baserede onlinebutik Play-Asia havde samme problem.

Da der blev åbnet for forudbestillinger i Danmark fredag, gik det også ret hurtigt med at nå frem til udsolgt, hvis man skal stole på debatten, der udspillede sig her på siden. Det er dog ikke til at sige, om situationen i Danmark er relateret til den internationale situation – men det er på den anden side heller ikke umuligt. Hvis det er tilfældet, kan der måske også komme flere eksemplarer til forudbestilling i Danmark i løbet af de kommende uger, jf. ovenstående tweet fra Sonys PlayStation-hold.

Uanset hvad har Sony en uge mere til at få ekstra beholdninger af PS5’er ud i de fysiske butikker, og dermed give fans en chance for alligevel at få fingre i et eksemplar 19. november. Og selv om der gik kludder i den internationale lancering af PS5-forudbestillingerne, kan Sony da i det mindste glæde sig over, at interessen er enorm for den kommende konsol.

Annonce:
Forrige artikelBilleder af ny Google-højttaler
Næste artikelNetatmo snart klar med HomeKit video-dørklokke i Danmark
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.