Forside Indhold og distribution Musik

Apple genopfinder MTV

-

En ny, gratis 24-timers musikkanal er lanceret via bl.a. Apple TV-app’en, men foreløbig kun i USA, så fans skal finde VPN’en frem.

Det er længe siden, at MTV udelukkende har handlet om musik. Også selvom kanalens initialer – i hvert fald oprindeligt – var Music TeleVision. Et eller andet sted i de sidste 20 år forvandledes kanalen mere til en fast strøm af reality-TV end af musikvideoer, som egentlig var konceptet til at starte med.

Men hvis du savner dengang, du kunne have en fast strøm af musik kørende på tv’et i baggrunden, udvalgt af kompetente DJs og musiknørder i stedet for en algoritme, så kommer Apple til hjælp nu. Firmaet har nemlig genopfundet MTV-konceptet under navnet Apple Music TV. Selv om kanalen ikke officielt kaldes for AMTV, er der ingen tvivl om, hvor inspirationen kommer fra.

Annonce:

Hvis du har adgang til Apple TV-app’en via dit smart-tv eller en streamingboks (som f.eks. Apples egen), kan du nu ”tænde” for en ”kanal”, der kan køre på skærmen og vise musikvideoer i en lind strøm. Den kan også findes i Apple Music-app’en. Begge steder skal man kigge under ’Browse’.

”I Want My AMTV”

Apple-fans, der også har hang til musik, bør finde en VPN frem, for tjenesten foreløbig kun tilgængelig i USA. Til gengæld er kanalen gratis, så det bør ikke være så svært at få den op at køre i Danmark, hvis man virkelig gerne vil.

Men nu lever vi jo naturligvis ikke i 1980’erne, da MTV startede og hvor musikvideoer ikke kunne kaldes frem på et hav af devices via YouTube eller en af streamingtjenesterne. Og man kan med rette spørge, hvad eksistensberettigelsen er for en musikkanal af denne slags i 2020?

For Apple er kanalen formentlig mest en reklame-kanal, der skal sælge Apple Music-abonnementer og prøve at stjæle flere markedsandele fra Spotify. Samtidig kan Apple bruge den til at reklamere for sine egne produkter og services, når ”AMTV” står og kører på TV’et i baggrunden.

Der er dog også gode grunde til at lukke op for Apple Music TV i stedet for YouTube. Enhver, der har forsøgt sig med at bruge YouTube som baggrundsmusik ved, at automatikken ikke altid virker som den skal. Hvis du overlader det til YouTube at vælge for dig, kan du risikere, at det samme track bliver afspilllet flere gange efter hinanden, fordi det kun er video-delen, der er anderledes, for eksempel.

Springsteen-dag på torsdag

Selv, hvis du bruger menneske-designede playlister på YouTube, har disse som regel en ende, og så skal du hen og finde noget andet musik og sætte på. Det kan du naturligvis gøre fra din smartphone for at undgå besværlighederne ved at bruge YouTube på et smart-TV-interface. Men ville det ikke være nemmere, hvis du vidste at musikken bare kørte derudaf 24 timer i døgnet?

I stedet for en algoritme, der forsøger at ramme din smag, får du med Apple Music TV en primært menneske-kurateret musikstrøm, når der ikke er tale om f.eks. en klassisk hitparade, der afspiller de 100 mest streamede sange fra Apple Music.

Og meget tyder på, at Apple Music TV har et mainstreampublikum, der kan huske de gode MTV-dage i tankerne. Den første store specialevent, kanalen har tænkt sig at køre, er en lancering af Bruce Springsteens næste album, ’Letter to You’. Det sker på torsdag, hvor kanalen udelukkende vil spille sange fra The Boss’  lange karriere, samt vise et interview han lavede med Apple Music-DJ’en Zane Lowe.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.