Forside Produkter Mobil

Telenor tilføjer 5G i knap 600.000 abonnementer

-

Telenor har skudt 5G-udrulningen i gang og tilføjer nu 5G i knap 600.000 mobilabonnementer, så kunderne kan bruge teknologien i takt med, at den rulles ud til hele landet.

Danmarks næststørste mobil- og internetoperatør ruller i øjeblikket den nyeste mobilteknologi, 5G, ud i København og Aalborg på 3,5 GHz, hvor der ses hastigheder på over 1Gb på mobilen. Derfor tilføjes 5G nu også i abonnementerne, så kunderne kan være med på rejsen mod et landsdækkende 5G-netværk. Det fortæller Telenor i en pressemeddelelse.

Annonce:

Fælles for de abonnementer, der automatisk får inkluderet 5G er, at det alle er datatunge abonnementer, der enten har rigeligt med data eller fri data inkluderet.

”Vi giver kunderne med de mest datarige abonnementer 5G, da det især vil være på data, at 5G er interessant. Abonnementer med meget data er samtidig også blandt de mest populære, da kunder her kan streame løs uden bekymring eller ekstraregninger, ” siger Christian Hoffmann, direktør for privatmarkedet i Telenor.

 

Datamotorvejen udvides

Telenor starter 5G-udrulningen i de fire største byer, da det netop er i byerne, at 5G på de høje frekvenser kan give mere kapacitet i netværket. Dermed bliver Danmarks største datamotorvej på 4.300 master udvidet med endnu et spor.

”Lige nu har vi rigelig kapacitet i netværket til at opfylde kundernes behov. Men danskerne er verdensmestre i at bruge data, og det går fortsat kun en vej. Alene i vores netværk ryger der gennemsnitlig 600 TB data igennem i døgnet, hvilket svarer til 400.000 timers nonstop streaming af The Queen’s Gambit. Så derfor opgraderer vi vores 4.300 master med både mere 4G og 5G, så kunderne også langt ude i fremtiden er godt dækket ind og kan bruge de apps, der kommer specifikt til 5G,” siger Christian Hoffman

I 2021 sættes der for alvor blus på udrulningen af 5G, når de nødvendige frekvenser bliver stillet til rådighed. Telenor forventer at være landsdækkende med 5G i løbet af de kommende år.

Abonnementer med 5G inkluderet

Blandt privatkunderne i Telenor er det kunder med inkluderet 40 Gb og Fri data, der automatisk har fået 5G lagt i deres abonnementer, mens det hos erhvervskunderne er kunder med de nye erhvervsløsninger, Business All og Business First, der får 5G i deres abonnementer.

Hos CBB-kunderne er det ligeledes abonnementer med fri data, der får 5G med i pakken.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.