Forside Nyheder

Underteksterne flytter side på DR tekst-tv og live tekster forbedres

-

Underteksterne via tekst-tv flytter side på DRs kanaler, og der er forbedringer på vej til live undertekster.

Via tekst-tv kan der vælges undertekster til programmerne på DR. Det har hidtil været side 398 for DR1 og side 397 for DR2.

Annonce:

Men fra mandag d. 30/11 ændres dette, så det fremover vil være samme side der skal vælges, om der ses udsendelser fra DR1, DR2 eller Ramasjang.

Den nye side for undertekster er: 888

“DR er i gang med at modernisere den teknologi, der bliver benyttet til at afvikle tv-kanalerne fra. Derfor kan vi heldigvis fremover forenkle måden at sætte undertekster på, så det er side 888 – uanset hvilken af DR’s kanaler, man ser”, forklarer DR’s tilgængelighedsredaktør Heidi Sivebæk på dr.dk.

Der lægges en besked ind på de gamle undertekst-sider. Så hvis du af gammel vane kommer til at vælge en af dem efter skiftet, så henvises i stedet til side 888.

 

Flere forbedringer på vej

DR arbejder på flere forbedringer af live undertekster, dem der vises i direkte programmer.

“Flere seere oplever i dag, at deres undertekster blinker, når der er tale om live-undertekster. Det forventer vi bliver meget bedre i forbindelse med overgangen til den nye teknologi”, fortæller Heidi Sivebæk til dr.dk.

Om nogle måneder er DR klar med live undertekster der kommer hurtigere på, og ikke som i dag hvor undertekster i direkte udsendelser er op til 5 sekunder forsinket.

“I løbet af nogle måneder regner DR med at kunne give seerne en langt bedre oplevelse af underteksterne på direkte programmer, som for eksempel TV-Avisen, Deadline, ’Sportsmagasinet’ eller ’Aftenshowet’. Til den tid kan vi tilbyde livetekster i bedre kvalitet, fordi teksterne bliver næsten synkrone med talen, hvor de i dag kommer med fire-fem sekunders forsinkelse”, slutter Heidi Sivebæk.

 

Annonce:
Forrige artikelHiFi Freaks konkurs
Næste artikelTEST: B&O Beoplay H95 – Trådløs luksus med aktiv støjreduktion til en luksus pris
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.