Forside Indhold og distribution Film

Her er alle de nye ’Star Wars’-serier – ny film i 2023

-

Ud over to nye film er en række nye Disney+serier i ’Star Wars’-universet er blevet annonceret, inklusive nogle, ingen havde forventet.

Der har været en del spekulationer om, hvem der skulle lave den næstkommende biograffilm i Star Wars-universet. Først hed det sig at ’Episode VIII: The Last Jedi’-instruktøren på banen skulle lave en helt ny trilogi. Så blev det annonceret at D.B. Weiss og David Benioff, der stod bag ’Game of Thrones’ skulle lave en film. Men valget faldt slet ikke på nogle af dem.

I stedet har Disney og Lucasfilm lyttet til fans, folk i filmindustrien og ikke mindst tidsånden, og har for første gang nogensinde sat en kvinde i spidsen for en Star Wars-film. Og de har truffet et sikkert valg i form af Patty Jenkins, der har lavet de to ’Wonder Woman’-film, hvoraf den første var en gigantsucces, og den anden ser ud til at blive det – på en lidt anden måde.

Annonce:

Filmen, hvis hovedemne er kommet som en positiv overraskelse for mange Star Wars-fans, hedder ’Rogue Squadron’. Men selvom emnevalget måske er overraskende, er det bestemt ikke nyt eller ukendt for trofaste ’Star Wars’-fans.

’Rogue Squadron’ er i ’Star Wars’-universet navnet på en legendarisk eskadrille af piloter fra rebel-alliancen. De dukkede op første gang i 1980 i ’Episode V: The Empire Strikes Back’, hvor de bekæmper de store AT-AT-transportører i snowspeedere. Men de har egentlig mest hjemme i X-wing-jagere, hvilket gamere fik lov at opleve i 1998 i PC-spillet, der også hed ’Rogue Squadron’.

En hel film med rumjagere i kamp

I det gamle ’Expanded Universe’, der ikke længere er gyldig Star Wars-historie, blev der bygget mange historier op over Rogue-eskadrillen. Nu sker det altså også på film i det nuværende, kanoniske Star Wars-univers, men det er for længst sket i bøger og tegneserier. Rogue Squadron-piloterne dukkede således op i Claudia Grays bog ’Lost Stars’ i 2015.

I 2018 fik vi i de nye Star Wars-tegneserier at vide, hvordan Rogue-eskadrillen opstod. Rent Star Wars-kronologisk skete mellem episode IV og V, hvor imperiet angreb en rebel-base ved navn Mako-Ta. Da eskadrillen, ledt an af Luke Skywalker, fløj ud for at forsvare basen, navngav Luke dem efter den gruppe af soldater og andre rebeller, der stjal planerne til dødsstjernen. De kaldte sig som bekendt – ligesom filmen om dem – for ’Rogue One’.

Med andre ord bliver den næste Star Wars-film fokuseret på rumjagere i kamp, en hel film i stil med de scener, som er filmenes højdepunkter blandt mange Star Wars-fans. Patty Jenkins’ far var jagerpilot og hun har altid gerne villet lave sådan en film, siger hun i en udmelding. Og den lille video, der har akkompagneret nyheden, tegner allerede godt. ’Rogue Squadron’ får premiere i 2023.

Men ’Rogue Squadron’ var langt fra den eneste Star Wars-nyhed, der har fået fans til at juble på sociale medier og foran skærmene derhjemme. Ud over denne film blev endnu en Star Wars-film annonceret, nemlig den, der skal instrueres af den Oscar-vindende instruktør Taiki Waititi. Det var for længst sevet ud, at Waititi skulle lave en Star Wars-film, men nu er det altså blevet gjort officielt.

Ahsoka får sin egen serie

Vi ved dog ikke, hvad filmen skal handle om, men Taiki Waititi er megafan af Star Wars, så det skal nok blive interessant. Han har allerede været dybt involveret i universet, som instruktør af finalen på første sæson af ’The Mandalorian’, og derudover lagde han, med stor humor, stemme til droiden IG-11 i samme serie. Han blev først kendt på vampyr-komedien ’What We Do In The Shadows’ og fik siden en Oscar for hans film ’JoJo Rabbit’.

Valget af Waititi er også historisk i Star Wars-sammenhæng, eftersom han er den første ikke-hvide mand, der skal lave en Star Wars-film. New Zealandske Waititi nedstammer fra Maorierne, akkurat som Temuera Morrison, der spiller Jango Fett i prequel-trilogien og [SPOILER FOR THE MANDALORIAN SÆSON 2]…. netop har bragt Boba Fett officielt tilbage i Star Wars-universet.

Apropos ’The Mandalorian’, så er der også blevet annonceret nye tv-serier til Disney+ i Star Wars-universet. Og en hel del af dem, hvoraf flere kom bag på mange fans. Skal man dømme efter reaktionerne på sociale medier, så er der størst begejstring over, at Ahsoka Tano nu får sin egen serie. Den populære figur fra de animerede ’Rebels’ og ’The Clone Wars’-serier er en fan-favorit.

Hun blev for nylig bragt til live spillet af Rosario Dawson i ’The Mandalorian’, noget som fans generelt tog rigtig godt imod. Og nu får hun altså sin egen serie, der formentlig kommer til at tage udgangspunkt i det historieforløb, hun påbegyndte i ’Rebels’, der foregår lige før episode IV, og som involverer endnu en fanfavorit, vi endnu ikke har set på live-action-film, Grand Admiral Thrawn.

Anakin vender tilbage

Uden at spoile for meget kan vi vist godt skrive at Ahsoka bragte sidstnævnte tilbage til Star Wars-tidslinjen med en kort bemærkning i ’The Mandalorian’. I den animerede serie ’Rebels’ lægger danske Lars Mikkelsen stemme til Thrawn, og selv om han er blåhudet og har røde øjne, kunne Thrawn godt ligne Lars Mikkelsen en smule. Så man kunne jo håbe, at endnu en Mikkelsen fik lov at stå foran kameraet i en live-action Star Wars-produktion.

Ahsoka-serien skulle rent kronologisk foregå i samme tidsperiode som ’The Mandalorian’, altså kort efter ’Episode VI: Return of the Jedi. Det samme gælder en anden serie, ’Rangers of the New Republic’, som vi ikke ved ret meget om, andet end at den skulle handle om lovens lange arm i den republik, der opstår efter imperiets fald. Et godt gæt, eftersom serien er præsenteret som en Mandalorian-spinoff, er at de X-wing-piloter, der efterforsker Din Djarins færden i ’The Mandalorian’ er en del af disse ’Rangers’.

Endnu en stor nyhed for Star Wars-fans var at Anakin Skywalker ser ud til at vende tilbage, spillet af manden, der oprindeligt bragte ham til det store lærred: Hayden Christensen. Det sker i en Disney+-serie, som vi længe har vidst var på vej, men som nu har fået en officiel titel: ’Obi-Wan Kenobi’.

Det har fået fans til at gået igang med at konstruere en hel masse teorier, for serien foregår angiveligt mellem prequel-trilogien og den original trilogi, altså mellem episode III og IV. På det tidspunkt er Anakin blevet til Darth Vader, og der er jo ikke meget fidus i at annoncere Hayden Christensens tilbagevenden for blot at gemme ham væk i et Darth Vader-kostume og lade James Earl Jones lægge stemme til.

Andor og Lando

Spekulationerne går derfor i retning af, at Anakin vil optræde i flashbacks, men Hayden Christensen er samtidigt blevet 18-20 år ældre end han var, siden han sidst stod foran kameraet som Anakin og ligner måske ikke helt sig selv som ung mand. Hvornår vi finder ud af, hvad der er fat, ved vi heller ikke, for serien er først lige gået igang med at blive produceret.

Ud over disse tre lidt overraskende nyheder gjorde Disney også Star Wars-fans glade ved at præsentere en række serier, der indtil videre kun har figureret som løse nyheder og rygter. Den serie, der er længst fremme i den forbindelse er ’Andor’, som kommer til at handle om Cassian Andor (spillet af Diego Luna) fra ’Rogue One’ og som er instrueret af veteranen Tony Gilroy. Sidstnævnte kom ombord som medinstruktør på ’Rogue One’ i de sidste faser, så han ved nok, hvad han laver. Serien påbegyndte indspilninger for tre uger siden i London og får premiere i 2022.

Det blev også annonceret, at Lando Calrissian får sin egen serie instrueret af Justin Simien, men den er stadig kun på udviklingsplanet, så vi ved for eksempel ikke, om Donald Glover eller Billy Dee Williams, der tidligere har spillet Lando, kommer på banen. Af samme grund gjorde Disney ikke ret meget ud af den annoncering.

Hul på en ny æra

En mere interessant serie er ’The Acolyte’, der er den kvinde-fokuserede Star Wars-serie, som tidligere er blevet annonceret. Serien er en mystery-thriller og er særlig interessant, fordi den foregår i den æra, der kaldes The High Republic, der begynder cirka 300 år før den tidslinje, vi kender i Star Wars-universet. Fra næste år begynder der et stort indtog af bøger og tegneserier, der foregår i netop den æra, og ’The Acolyte’ bliver formentlig den første live-action-serie vi ser fra den periode.

For fans af de animerede Star Wars-produktioner er der også godt nyt. Først og fremmest bekræftede Disney, at en animeret serie baseret på de mistilpassede klon-soldater i ’The Bad Batch’ bliver en realitet. Derudover kommer der en række Anime-inspirerede kortfilm, hvor forskellige instruktører prøver kræfter med fortolkninger af Star Wars-historier. Den serie hedder ’Star Wars: Visions’.

Endelig dukker C-3PO og R2-D2 op igen i ’A Droid Story’ sammen med en tredje, ny droid, der tilsyneladende fører an. Det står ikke helt klart, om der er tale om en film eller en serie, men den kommer på Disney+ og bliver en blanding af visuelle effekter og animation i et nyt samarbejde mellem Lucasfilm Animation og Industrial Light and Magic.

Med andre ord ser det ud som om Star Wars-fans får nok at se til i de kommende år.

 

Annonce:
Forrige artikelVild pris: Her Samsungs første MicroLED TV
Næste artikelHjemmebio besøg: Martins 5K Steinway Stue
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.