Forside Nyheder

Ny rekord for Apples seneste kvartal

-

Artiklen er opdateret 28/1 kl. 11:30 med ændringer i tallene

Annonce:

Corona gav ikke Apple problemer. Tværtimod tjente de flere penge end nogensinde før i sidste kvartal.

4. kvartal i et givent år er der hvor Apple lancerer nye iPhones, og iPhone-indtjeningen er det største ben hos elektronikproducenten fra Cupertino.

Så derfor er det ikke overraskende at 4. kvartal er der hvor omsætningen er stor, og 2020 blev inden undtagelse.

Men at Apple satte en ‘all-time’ rekord i det kvartal, med en indtjening der lå 21% højere end samme kvartal sidste år, det var måske ikke ventet grundet corona-situationen verden over.

Apple strøg for første gang i selskabets historie over 100 milliarder dollars i omsætning for et enkelt kvartal, og kunne sætte $28 milliarder dollars ind på bankbogen. Det er ca. 172 milliarder danske kroner med aktuel kurs.

Det er ikke mindst iPhone-salget der driver forretningen. Apple er holdt op med at oplyse salgstal, men indtjeningen for iPhone-divisionen for det kvartal endte på over 65 milliarder dollars – en ny rekord.

iPad-salget steg med 41% og Mac-salget med 21%, sammenlignet med samme kvartal året før.

Der står nu Apple på mere end 1,65 milliarder aktive enheder verden over. Altså enheder der fortsat var i aktiv brug i 4. kvartal 2020. Heraf udgør iPhones mere end 1 milliard af de aktive Apple-enheder.

Salget af wearables, altså bærbart tilbehør som ure og øretelefoner, steg 30% mens tjenester som Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+ steg med 24%

 

Annonce:
Forrige artikelNu kan du streame spilklassikere på Plex
Næste artikelDisney+ tilføjer Star-sektion og hæver prisen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.