Forside Nyheder

Smartphones fra Samsung og Apple integreres endnu tættere med bilen

-

Samsungs SmartThings-økosystemet bliver en del af Android Auto og BMW’er kan låses op uden at iPhonen behøver forlade lommen.

Integrationen mellem vores smartphones og vores biler bliver tættere og tættere. Udviklingen ruller stille og roligt derudaf, og det kan man også mærke på CES 2021, selv om udstillingen er virtuel i år, og alting præsenteres på nettet.

Annonce:

Samsung har netop afsløret en række af deres nyheder for 2021, og ud over smartphones og øretelefoner var der også en lille nyhed til de, der har det sjovt med at optimere brugen af Android-smartphones bag rattet.

Senere i år bliver Samsungs SmartThings-økosystem nemlig integreret med Android Auto. Helt konkret betyder det, at et SmartThings-kontrolpanel bliver tilgængeligt fra Android Auto-interfacet på bilens skærm, og at det derved bliver muligt at holde øje med og styre SmartThings-enheder fra bilen. Hvis du har en Samsung-smartphone, naturligvis.

Og så kan man jo overveje, hvad man lige skal bruge det til, når man tager i betragtning, at SmartThings primært omfatter Samsungs hårde hvidevarer. Men der er masser af brugs-cases, der giver mening. Hvis ét familiemedlem lige smider vasketøjet i maskinen, inden de tager på arbejde eller går i skole, kan du starte maskinen, når du sætter dig ind i bilen og kører fra arbejde, så den er færdig, når du kommer hjem.

Helt håndfri oplåsning med BMW og iPhone

Derudover er der naturligvis alle de andre klassiske eksempler som at skrue op for temperaturen i huset, når du kører hjem fra arbejde, tjekke tilstanden i det intelligente køleskab, sætte gang i robotstøvsugeren og så videre. Alt sammen fra bilens skærm via Android Auto.

Men SmartThings-integrationen går også ud over Android Autos grænser, og dermed går systemet også den anden vej. I biler, der er kompatible med systemet (vi finder først ud af til efteråret, hvilke det drejer sig om) kan bilen startes og funktioner som at skrue op for varmen eller airconditioning kan ske fra SmartThings-app’en.

Lige præcis muligheden for at starte bilen, samt aktivere eller deaktivere dørlåsen, er også i centrum for en lille nyhed fra BMW, når det gælder iPhone. Visse BMW-ejere har allerede siden juli kunne bruge den UWB-funktion, der blevet introduceret i iPhone 11, til at erstatte deres bilnøgler med BMW Digital Key.

Men i løbet af 2021 kommer BMW Digital Key Plus, og med den behøver du ikke engang tage iPhonen op fra lommen for at starte bilen eller låse den op. Den almindelige bilnøgle kan altså mere eller mindre fuldt erstattes af en iPhone. BMW har ikke sagt noget om, hvornår systemet rulles ud, men den første model, det ankommer i fra fødslen er den elektriske firehjulstrækker BMW iX.

Annonce:
Forrige artikelFastspeed runder 50.000 kunder med rekordfart
Næste artikelVi streamer gerne de samme serier flere gange
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.