Forside CES CES 2021

Sony lancerer to nye højttalere med 360 Reality Audio

-
Sony RA5000

CES2021: Sony har i dag lanceret to nye trådløse højttalere – SRS-RA5000 og SRS-RA3000. Musik til hjemmet med 360 Reality Audio.

De to nye højttalere, SRS-RA5000 og SRS-RA3000, er udstyret med Sonys teknologier til spatial-lyd = et udvidet lydbillede, der i blandt Sonys eget 360 Reality Audio.

Begge højttalere kan sende lyd ud både både vertikalt og horisontalt lyd, men er også bygget til at kunne spille stereo med blot én højttaler.

Annonce:

360 Reality Audio er Sonys 360-graders musikformat, hvor musikudgivelser kan udgives i det format og indeholder tredimensionelle lydplaceringsdata, der ved afspilning kan placeres i et 3D lydbillede.

 

Sony RA3000

 

Sony fortæller at RA3000 skaber lyd fra alle retninger med en dyb bas ved hjælp af et komplet højttalerelement, en diffusor, der spreder lyden gennem rummet i alle retninger, og en dobbelt passiv bas radiator, der hjælper til en dyb bas-oplevelse.

Højttalerens overlappende diskanthøjttalere danner en bølgefront, der går opad, som dermed leverer vertikal lyd. Sammen skaber de en fordybende lydoplevelse.

 

Sony RA5000

 

Sony fortæller at RA5000 kommer med understøttelse af Hi-Res-lyd. Lyden skabes af tre indbyggede højttalerelementer, der skyder lyden opad og spreder musikken vertikalt, mens tre andre højttalerelementer i midten spreder lyden horisontalt.

Enhederne benytter neodym-magneter, der har høj magnetisme, og en mica-forstærket cellulær membran, som sikrer kraftfuld lyd fra en kompakt størrelse og en subwoofer der sikrer dyb bas.

 

 

Indbygget lydkalibrering

Både RA5000 og RA3000 kommer med lydkalibrering, der sikrer optimal lyd, uanset hvor højttaleren står i hjemmet.

RA5000 skal man blot holde Immersive Audio Enhancement-knappen nede, og så vil højttaleren foretage en detaljeret lydkalibrering, der sikrer en optimal lyd for det rum, som højttaleren er placeret i.

RA3000 foretager automatisk justeringer, mens der lyttes til musikken. For at aktivere den automatiske genkalibrering på RA3000, skal man altså blot tænde højttaleren i det rum, hvor du skal lytte til musikken, og så justerer højttaleren sig til placeringen.

Begge højttalere kommer desuden med Auto Volume-funktion, som justerer lydstyrken for hvert enkelt nummer, så du oplever den samme lydstyrke uanset hvilken sang, der spiller.

 

 

Chromecast og Google Assistant

RA5000 og RA3000 er har Chromecast build-in og Google Assistant og understøtter også Amazon Alexa. Med stemmen kan man bl.a. starte og stoppe musikken eller tilpasse lydstyrken.

Begge højttalere understøtter Multiroom-afspilning, der lader dig spille samme eller forskellige sange i separate rum på samme tid ved hjælp af højttalergrupper, der kan oprettes med Google Home eller Amazon Alexa-apps.

Der er også app-styring via ‘Sony | Music Centre’-app.

 

 

RA5000 og RA3000 kan begge kobles trådløst til kompatible BRAVIA tv’er [4] for at forbedre lydoplevelsen på dit tv. Begge højttalere kan tilsluttes Wi-Fi og Bluetooth og NFC (for enkel parring).

Der understøttes Spotify Connect.

 

 

Hver af højttalerne kommer i finish er sort med kobberdetaljer, mens RA3000 også fås i en lys grå udgave med sølvdetaljer.

 

Galleri RA3000

Galleri RA5000

 

Pris og tilgængelighed

    • Sony SRS-RA3000 koster kr. 2.500,-
    • Sony SRS-RA5000 koster kr. 4.000,-

Begge lander i butikkerne til februar.

 

Annonce:
Forrige artikelCES 2021: LG lancerer webOS 6.0 og en ny Magic Remote
Næste artikelLG OLED evo: Ny generation OLED kommer i G1-modellen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.