Forside Produkter Auto

Det bliver formentlig Hyundai, der skal bygge Apples el-bil

-
En af Internettets mere fantasifude fan-visioner for, hvordan Apples elbil kunne se ud. Det ligner dog ikke ligefrem en Kia.

En fabrik dedikeret til produktionen af Hyundais lillebror, Kia, skal lave elbiler til Apple, påstår et par troværdige medier. Og disse biler bliver måske selvkørende.

Selv om Apple i stigende grad går over til sine egne chips, bruger de stadig Samsung-chips til hukommelse og alle iPhone-skærmene er lavet er enten Samsung eller LG lige nu. Men hvis privatfly-piloterne, der flyver med Apple-topchefer savner at flyve til Sydkorea under COVID-krisen, får de nok snart en ny grund til at gøre dette.

Når coronakrisen forhåbentlig letter lidt i løbet af 2021, kan disse piloter nemlig se frem til at flyve Apple-cheferne over til møder på andre fabrikker end Samsungs og LGs. I stedet kan de besøge bilgiganten Hyundai.

Annonce:

Det ser nemlig ud som om, de efterhånden mangeårige rygter om en Apple-bil har fået ben at gå på (igen). I nogle uger nu har der tilmed lydt rygter om at Apple ville hyre Hyundai ind som produktionspartner på en sådan bil. For blot få dage siden forlød det dog, at Hyundai var ved at få kolde fødder, og der var derfor en del, der nok afskrev Apple-bilen som vaporware (igen).

Kia med Apple-logo på

Men nu melder det amerikanske forretningsmedie CNBC, at alle aftalerne og kontrakterne er lige ved at falde på plads. CNBC er et af de tunge medier, som ikke har råd til at løbe med løse rygter, så der er grund til at høre efter, når de får bekræftet rygter hos deres kilder.

Apple Car concept. Foto: Freelancer / menithings

Det koreanske nyhedsmedie Donga har derudover også kilder, der mener at vide, at kontrakterne underskrives ved en mindre ceremoni 17. februar. Men den bliver næppe streamet live ud til verden, sådan som Apples andre events ofte bliver.

Det, der angiveligt har varmet Hyundais fødder op igen, er at Apple har sagt ja til at det ikke bliver selve Hyundai, der producerer bilen, men derimod Hyundais billig-brand, Kia. Der er dog en rigtig god grund til at Apple vil lade Kia producere bilen i stedet for det lidt mere prestigiøse brand Hyundai.

Sydstats-bilfabrik

Kia har nemlig en fabrik i den amerikanske sydstat Georgia, hvor bilen kan produceres relativt billigt. Og det er angiveligt et kardinalpunkt for Apple, at bilen – der i første omgang formentlig skal sælges i Apples hjemland – bliver produceret i USA, også af miljøhensyn.

Når det gælder det sidste, vil Apple naturligvis ikke lave en benzinbil, men derimod en elbil. Og den kan endda gå hen og blive fuldkommen selvkørende. De, der har fulgt Apple-bilsagaen vil vide, at firmaet har gået og udviklet på software til selvkørende biler under navnet Project Titan (et projekt, der startede med at Apple ville producere bilen fra bunden, men det blev hurtigt droppet).

Det sidste kommer dog an på såvel udviklingen indenfor lovgivningen for selvkørende biler i USA, og en række andre faktorer. Ifølge de to mediers kilder kan de første Apple-biler allerede rulle ud fra Kia-fabrikken om tre år, så der er en god chance for, at Apple starter med en elbil, hvor den selvkørende funktion kan aktiveres med en softwareopdatering – sådan som Tesla planlægger at gøre det.

Annonce:
Forrige artikelJeff Bezos forlader topposten der gjorde ham til verdens rigeste
Næste artikelBeosound Level: Bærbar B&O ‘transistorradio’ i et frækt design
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.