Forside Indhold og distribution Film

’Marvel Studios Assembled’ på Disney+ tager dig med bag MCU-kulisserne

-
Bag kulisserne på ‘WandaVision’, der ikke overraskende ligner en sitcom-produktion (Foto: Marvel Studios/Disney)

Til marts kan du komme bag kulisserne på Marvel-serierne, der ruller ud på Disneys streamingtjeneste.

Der er ikke nogen tvivl om at effekterne er på rollelisten, når man ser nogle af serierne på Disney+. De serier, der foregår i Star Wars-universet og Marvel Cinematic Universe (MCU) ville ikke være det samme, hvis de ikke kunne transportere seeren ind i en virkelighed, der er meget langt væk fra den kedelige COVID-vinter, vi befinder os i.

Og det sidste sker jo ikke uden et imponerende effektarbejde, hvor fantasien kan løbe løbsk og vi helt glemmer at spørge ”hvordan har de dog lavet den scene?” Effekterne bliver så at sige ”mentalt usynlige”, så vi blot accepterer, at de fantastiske ting kan lade sig gøre i seriernes (eller filmenes) universer.

Annonce:

Tidligere skulle der som regel et budget i spillefilm-størrelse til for at effekterne blev gode nok, men fordi det er blevet både hurtigere og billigere at lave computerskabte effekter, og fordi der er så mange penge i streaming, at eksklusiv-serier kan have endog meget store budgetter, er vi nu nærmest vant til at film og serier har samme niveau af specialeffekter og visuelle univers-opbygninger.

For netop at undgå at publikum tænker for meget over, hvordan effekterne bliver til, vælger Disney+ bevidst ikke at afsløre ret meget om det, før alle afsnit af en serie eller en sæson ligger tilgængelig på tjenesten. Sådan er det for eksempel med ’The Mandalorian’, hvor du kan komme bag kulisserne på seriens foreløbig to sæsoner i de såkaldte ’Disney Gallery’-minidokumentarer.

Den strategi har Disney åbenbart haft succes med, for nu gør de det samme for Marvel Cinematic Universe. Den første MCU-serie er p.t. ved at blive rullet ud, nemlig ’WandaVision’, der har vist sig at være langt mere end den hyldest til gamle sitcoms, serien lignede til at starte med.

En lind strøm af serier og dokumentarer

Seriens første (og måske eneste?) sæson slutter 5. marts, og præcis en uge senere, d. 12., kan du komme bag kulisserne med ’Marvel Studios Assembled’. Navnet hentyder naturligvis til forsamlingen af Marvel-heltene i Avengers-gruppen, som MCU centrerer sig omkring.

Den første ’Marvel Studios Assembled’-dokumentar kommer således til at handle om, hvordan ’WandaVision’ blev til, inklusive inspirationen fra de klassiske sitcoms fra 50’erne, 60’erne, 70’erne, 80’erne og 90’erne. Ud over effektarbejdet vil du kunne se, hvad holdet bag gjorde for at få serien til at ligne originalerne så meget som muligt.

Det er meningen, at ’Marvel Studios Assembled’ skal følge trop på alle de MCU-udgivelser, der kommer på Disney+. Således vil du i fremtiden kunne se, hvordan Marvel Studios har lavet serierne ’The Falcon and the Winter Solider’, ’Loki’, ’Hawkeye’ og filmen ’Black Widow’, efter den engang er landet på streamingtjenesten.

’The Falcon and the Winter Soldier’ starter i øvrigt op nærmest med det samme at ’WandaVision’ er slut og den efterfølgende ’Marvel Studios Assembled’-dokumentar har haft premiere. Den nye serie skal efter planen begynde 19. marts.

Annonce:
Forrige artikelUK og Irland er næsten fotorealistiske i ny ’Flight Simulator’-opdatering
Næste artikelNyt design på Sonos hovedtelefoner afsløret
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.