Forside Produkter Mobil

Samsung vil også lave AR-briller…selvfølgelig!

-

To videoer, der viser Samsungs vision for AR-briller er blevet sluppet ud på nettet – formentlig fordi, alle andre også er igang med at lave sådanne briller.

Lad os tage dem i alfabetisk rækkefølge: Apple, Facebook, Google, Lenovo, Microsoft og nu også Samsung. Disse firmaer har mere eller mindre officielt meldt ud, at de arbejder på AR-briller, som folk rent faktisk gider at bruge og have på til dagligt.

Annonce:

Ifølge kilder, der sidste år rapporterede at have set en intern præsentation fra Apple, forestiller Cupertino-firmaet sig, at sådanne Augmented Reality-funktionelle smartbriller vil overtage det meste af smartphone-markedet i 2030.

Facebook har for flere år siden meldt ud, at de arbejder på denne teknologi, og kan gøre det, fordi de har et forspring som markedsledere på VR-området med Oculus-headsettene. Microsoft og Google har tilføjede naturligvis AR-briller til sortimentet for mange år siden. Microsoft gjorde det med det professionelt orienterede Mixed Reality-headset HoloLens, mens Googles tidlige eksperimenter med Glass var…for tidlige.

Blandt toppen af techfirmaerne manglede indtil for nylig kun Samsung, når det gjaldt mere eller mindre officielle fremtidsplaner for AR-briller. Men nu er den sydkoreanske kæmpe også kommet ind i folden. Det er sket i form af et par teaservideoer, som den normalt ret troværdige kilde til Samsung-lækager, @WalkingCat lagde ud på Twitter i weekenden.

Gjorde det samme med foldbare skærme

Den ene video viser, hvordan “Lite”-udgaven af ”Glasses”, som brillerne ser ud til at hedde (det når nok at ændre sig, inden de kommer til salg), kan bruges i stedet for en skærm til såvel at spille som at arbejde og mødes med andre mennesker på afstand. De kan endda laves om til solbriller bruges sammen med en drone, hvilket giver mange interessante muligheder.

Den anden video er mere rettet mod AR generelt, og hvordan AR bliver en del af Samsungs næste generation af wearables, som de ikke særligt overraskende kalder for Next Wearables. Her vises brillerne i et lidt andet design, der ser ud til at kunne give en hel masse vilde AR-oplevelser (I YouTube-videoen herunder er de lagt ind sammen, men i omvendt rækkefølge).

Der er helt tydeligt tale om konceptvideoer, for hvis Samsung skulle have disse teknologier klar til lancering allerede nu ville de overhale hele det ovenstående felt ganske eftertrykkeligt. Men det sker næppe. Ikke fordi Samsung ikke kan, men fordi teknologien ganske enkelt stadig er for dyr. Når det er sagt, så ser brillerne stadig lidt store og klodsede ud, hvilket er præcis det, der stadig mangler at blive løst for de AR-briller, der allerede er på gaden nu, som dem fra Vuzix.

Og så skal man huske, at Samsung har det med at slippe konceptvideoer løs, der peger i retning af en fremtid, som kommer inden for nogle år. For eksempel slap de denne video løs i 2013, der fremviste smartphones med bøjelige skærme, som nu er blevet en virkelighed, du kan købe i butikkerne. Så måske sker det samme med disse brillevideoer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.