Forside Nyheder

Fiat har lavet en Google-bil

-

Fiat 500 er kommet i en Google-udgave, men der i højere grad tale om branding end om ny bil-teknologi fra tech-giganten.

Nu, hvor det ser ud som om, Apple rent faktisk har tænkt sig at lave en bil alligevel, er der grund til at spærre øjnene op, når man hører om en Google-bil. Dette er naturligvis ikke mindst fordi, Google tidligere har været aktive på bilmarkedet.

På et tidspunkt så det nemlig ud som om, Googles selvkørende biler ville blive nogle små, tegneserie-lignende biler produceret af Google selv. Men det droppede Google siden, og skilte i stedet den selvkørende teknologi ud i firmaet Waymo, der samarbejder med andre bilproducenter om at lave selvkørende biler.

Annonce:

Sjovt nok ligner det nyeste bud på en Google-bil de gamle selvkørende minibiler fra Google en lille smule. Der er nemlig tale om en Fiat 500, der er lavet i samarbejde med Google. Der er dog primært tale om en slags styling med temaet ”Hey Google”.

Der er altså ikke tale om en selvkørende bil. Der er ikke engang tale om en elektrisk bil. Hey Google-versionen af Fiat 500 kommer kun med gammeldaws eksplosionsmotor, og det ser ikke ud som om, Fiat og Google mener at danskerne er klar til sådan en bil. Måske er det fordi det kun er halvdelen af den danske befolkning, der bruger Android, og ikke et flertal som i andre lande.

“Hey Google – hvad er mit dæktryk”

Du skal altså selv importere bilen fra en af vore nabolande, hvis du vil have fingre i den. Den kan hentes hjem fra Tyskland, Polen, og Storbritannien (dog formentlig med rattet i den forkerte side), og hvis du er villig til at køre lidt længere, kan den også fås i Belgien, Frankrig, Holland, Italien, Spanien og Østrig.

Hvad er det så, der gør den lille bil Google-agtig? Først og fremmest har Fiat-logoerne selskab af Google-logoer rundt omkring på bilen, hvilket er første gang, Google gør den slags. Dernæst er der naturligvis en indbygget integration af Android Auto, som danskerne dog netop har fået adgang til i adskillige andre bilmodeller.

Det eneste, der er unikt Google-agtigt ved bilen synes at være integrationen med f.eks. Google Assistent, der også virker, når du ikke sidder i bilen. Mange bilmodeller i dag giver adgang til en app, der kan låse bilen op og i, starte motoren eller sætte temperaturen i bilen, før du sætter dig ind.

Disse apps kan ofte også give informationer om dæktryk, hvor meget benzin, der er i tanken, og andre data, som sensorer rundt om på bilen i forvejen leverer til instrumentbrættet. Via Google Assistent kan du checke disse data fra f.eks. en Nest Home-højttaler eller en Android-telefon, og det er selvfølgelig et meget cool party-trick.

Annonce:
Forrige artikelStofa sænker prisen på 1000/1000 fiber og giver WiFi garanti
Næste artikelEU-krav til techgiganter: Nu skal apps kunne genbruges (Aprilsnar)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.