Forside Produkter Mobil

Medie: Samsung kommer med dobbelt-foldende smartphone i år

-
(Konceptdesign: LetsGoDigital/Snoreyn)

Ifølge en særdeles seriøs kilde får Z Fold 3 og Z Flip 3 følgeskab af en smartphone, der kan foldes på to ledder, og ikke bare en enkelt.

Nu, hvor Samsung har annonceret de nyeste medlemmer af A-serien som sin forårskollektion, forventes den næste, store lancering at være firmaets foldbare. Det bliver formentlig en del af efterårets annonceringer, hvor Z Fold 3 og Z Flip 3 (der efter sigende springer 2-tallet over) er hovedaktørerne.

Når det sker, har Samsung muligvis også noget helt nyt med i posen, som flytter hegnspælene på indhegningen, hvor producenter af foldbare smartphones går på græs. Firmaet vil formentlig introducere en smartphone, der kan foldes to gange, og ikke bare en én.

Annonce:

Sådan et koncept er blevet vist frem af adskillige smartphone-firmaer, herunder TCL. Men ingen har hidtil præsenteret et produkt, der kunne købes. Ifølge et medie, det er værd at tage ganske seriøst, vil Samsung altså være de første på banen med sådan en smartphone.

Det er Nikkei, det japanske erhvervsmedie, som har bragt nyheden på banen. Nikkei er et prestigiøst medie, der normalt ikke lægger hovedet på blokken unødigt. Samtidig har Nikkei kilder dybt inde i de japanske og sydkoreanske produktionsmiljøer, hvilket gør dem til mere end blot tilfældige rygtesmede.

Dobbeltdør-design

Denne gang handler det altså om en smartphone med to hængsler, der kan foldes på to ledder. Men hvilke to, det handler om, ved vi ikke. Det er altså ikke helt til at vide, om der er tale om en harmonika-type som TCLs koncept, eller noget andet.

Det kunne også være, at Samsung med den nye smartphone vil forsøge at gøre brug af et af deres foldbare patenter, hvoraf et beskriver en model med dobbelt-foldning. Da det kom frem sent sidste år, gik nogle af nettets hobbydesignere i gang med at forestille sig, hvordan sådan en smartphone kunne se ud.

(Konceptdesign: LetsGoDigital/Snoreyn)

Det resulterede blandt andet i ovenstående designs fra hollandske LetsGoDigital og deres italienske designer Giuseppe Spinelli, der arbejder under kunstnernavnet Snoreyn. De er baseret på tegninger i patent-registreringen, der har hjemme hos de koreanske patentmyndigheder.

Som man kan se, forestiller Spinelli sig et design med to foldbare ”døre”, hvoraf en kan bruges til at huse et fuldt tastatur, sådan at smartphonen udgør en slags mini-laptop. Det går lidt imod, hvad der ellers virker som en foldbar trend hos en række andre smartphone-producenter, herunder OPPO, LG, TCL og Samsung selv – udtrækstelefoner, hvor skærmen rulles sammen inde i telefonen.

Vi har tidligere hørt fra normalt velinformerede kilder, at Samsung kommer med fire foldbare i år, men det har hidtil været antaget, at der ville blive tale om to forskellige modeller i henholdsvis Flip- og Fold-formaterne. Men måske er der i virkeligheden tale om Fold, Flip, dobbelt-fold og udtræk?

Annonce:
Forrige artikelTEST: OnePlus 9 Pro og OnePlus 9 – High End Android smartphones
Næste artikelTelia TV varsler enorme prisstigninger
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.