Forside Nyheder

Qobuz leverer musik i 24-bit til Sonos-højttalere

-

Den franske streamingtjeneste Qobuz bliver den første på Sonos-platformen, der leverer musikken i hi-res.

Nu kommer der formentlig endnu mere gang i diskussionen omkring hi-res-musik, streamingkvalitet, trådløse højttalere, codecs med mere. For første gang bliver det nemlig muligt at streame musik i hi-res fra en streamingtjeneste på et Sonos-system.

Annonce:

Det er den franske streamingtjeneste Qobuz, der nu udvider sit partnerskab med Sonos. Partnerskabet startede for et par år siden, hvor Qobuz blev inkluderet blandt de streamingtjenester, der er direkte tilgængelige på Sonos-systemer.

Men indtil videre har den højeste kvalitet, Qobuz har leveret til Sonos, været lossless 44.1/48KHz sample rate og en bitrate på 16. Altså CD-kvalitet eller deromkring. Men Qobuz er en af de tjenester, der ligesom TIDAL, Amazon Music og Deezer markedsfører sig selv på at kunne levere musik i en endnu højere kvalitet.

Derfor var det formentlig kun et spørgsmål om tid, før denne del af Qobuz’ udbud også blev gjort tilgængelig på Sonos. Og det betyder, at Sonos-brugere i visse lande fra i dag vil kunne lytte til musik i 24-bit 48KHz-opløsning, der er den allermindste opløsning i hi-res-spektret. Der er nok endda dem, der vil mene, at sample raten skal op på 96KHz, før kvaliteten kan kaldes ’hi-res’. Qobuz bruger FLAC til disse musikstreams.

Er Sonos godt nok til hi-res?

Danmark er ikke blandt de lande, der får adgang, men det er fordi, Qobuz ikke er officielt tilgængelig i Skandinavien endnu (det lyder dog rygter om, at tjenesten er på vej). Danske hi-fi-fans, der ikke er tilfredse med TIDALs brug af MQA til hi-res-musik, har derfor måttet ty til VPN’er for at få adgang til Qobuz.

Hvis det lyder som noget for dig, skal du sætte VPN’en til enten Belgien, Frankrig, Holland, Irland, Italien, Luxembourg, Schweiz, Spanien, Storbritannien eller Tyskland. Du kan også sætte den til USA, men det giver nok en hurtigere forbindelse at blive i Europa.

Det kan naturligvis også diskuteres, hvor meget, man får ud af at køre hi-res-musik på et Sonos-system. Sonos er formentlig nok den bedste i sin kategori, rent lydkvalitetsmæssigt, men det siger ikke nødvendigvis så meget. Den trådløse højttaler-kategori er i det hele taget ikke kendt for at levere transparent lyd.

For overhovedet at komme i nærheden af at få noget ud af hi-res på et Sonos-anlæg, skal man formentlig have et par Sonos Five eller Play:5-højttalere i systemet. Men har man f.eks. en Sonos-soundbar, kan man naturlgivis vælge blot at bruge Sonos’-grejet som DAC til at konvertere musikken, der i øvrigt styres via den nye S2-app.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.