Forside Nyheder

Forbrugervagthund får Sony til at fjerne urimelige vilkår på Blu-ray mm.

-

Sony fjerner urimelige vilkår om dataindsamling via 15 produkter efter anmodning fra Forbrugerombudsmanden

Sony har ændret brugervilkår for forskellige Blu-ray-afspillere og højttalere. Det sker, efter Forbrugerombudsmanden har vurderet, at Sonys brugervilkår var urimelige og derfor skulle bortfalde. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en udmelding.

Annonce:

Der er tale om i alt 15 produkter der kom med brugervilkår som gav Sony ubegrænset adgang til at indsamle og overvåge data fra de computere og enheder, som brugerne havde koblet til Sonys software.

Forbrugerne fik først kendskab til vilkårene om indsamling og overvågning af brugernes data, når produktet var købt, og kunne ikke tage produktet i brug, før vilkårene var accepteret.

Vilkårene var formuleret generelt og gav Sony og unavngivne tredjemænd ubegrænset adgang til at indsamle og overvåge data fra brugernes computere og enheder, der var koblet sammen med Sonys software.

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at Sonys vilkår om indsamling og overvågning var i strid med aftaleloven, og at vilkårene derfor kunne tilsidesættes. Vilkårene var formuleret uklart og uforståeligt, og de indebar en betydelig skævhed i forholdet mellem Sony og forbrugerne.

“Et generelt og ubegrænset vilkår om indsamling og overvågning af data, som vi har set hos Sony, er et urimeligt aftalevilkår, som kan tilsidesættes efter aftaleloven”, fortæller Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

Sony har oplyst, at de udelukkende har indsamlet og delt data i det omfang, det har været nødvendigt for at sikre produkternes funktionalitet.

Det er ikke oplyst hvilke 15 Sony-produkter der er tale om, kun at det er Blu-ray- og højttaler-produkter.

 

LOVGRUNDLAG:

Det fremgår af aftalelovens § 36, stk. 1, og § 38 c, stk. 1, at et aftalevilkår i en forbrugeraftale kan ændres eller tilsidesættes helt eller delvist, hvis det vil være stridende mod hæderlig forretningsskik og bevirke en betydelig skævhed i parternes rettigheder og forpligtelser til skade for forbrugeren at gøre aftalevilkåret gældende.

Kilde: Forbrugerombudsmanden

 

Annonce:
Forrige artikelwatchOS- og tvOS-opdateringer leverer nye og praktiske funktioner
Næste artikelBagmand bag DanishBits fildeling idømt fængsselstraf
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.