Forside Nyheder

Google arbejder på at droppe ”Hey Google” på sin assistent (undtagelsesvis)

-

En ny feature med et velsmagende navn kan lade dig springe opvågnings-kommandoen over i enkelte tilfælde.

Google har det tilsyneladende med at opkalde ting efter velsmagende sager. Nu, hvor de har droppet at finde flere søde sager at opkalde deres Android-versioner efter, er det åbenbart i stedet eksperimentelle funktioner rundt om i økosystemet, der får den slags navne.

Annonce:

Således har Android Police fået øje på en funktion i Google Assistant, der siden er blevet bekræftet som værende i test blandt udvalgte Google-medarbejdere. Og funktionen er opkaldt efter en af de mest velsmagende elementer i det mexicanske køkken: Guacamole.

Hvad er det så Guacamole kan? Den kan såmænd gøre behovet for at sige ”Hey Google” før en kommando til Google Assistant overflødig. I hvert fald, når det gælder visse kommandoer og hurtige forespørgsler.

Guacamole er dukket op som en valgbar funktion i den seneste betaversion af Google-app’en, men ingen er tilsyneladende lykkedes med at få den slået til. Altså, det vil sige, ingen uden for Googles egne rækker.

Stemmegenveje og sammenhænge

Før Guacamole angiveligt kan slås til, skal man læse en FAQ, fordi det åbenbart ikke er helt enkelt at betjene Google Assistant uden ”Hey Google”. Selv om du allerede kan følge op på tidligere forespørgsler uden at skulle bruge opvågningskommandoen, står assistenten overfor lidt af en udfordring desangående.

For hvordan skal assistenten dog vide, at det er den, du taler til, og ikke en eller anden person i lokalet? Angiveligt skal det blandt andet ske ved at brugeren definerer en række stemmegenveje på forhånd.

Derudover er det meningen, at Guacamole skal kunne hitte ud af, hvad du mener, i forhold til sammenhængen. Hvis din Nest Home-højttaler spiller musik eller podcasts fra Spotify, er der for eksempel en ret høj sandsynlighed for at det er den, du taler til, når du beder om at skrue op eller spring til det næste track på playlisten.

Det er naturligvis ikke sikkert, at Google har tænkt sig at inkludere Guacamole (eller hvad funktionen nu kommer til at hedde) i en færdig version af Google-app’en og Google Assistant. Men hvis de gør, skal vi nok regne med at se sociale medier blive fyldt op med sjove og frustrerende historier om, hvordan det fungerer i praksis.

Annonce:
Forrige artikelNu bliver IKEAs strømskinne-moduler smarte
Næste artikeliOS 14.5 er klar med Dual-SIM 5G understøttelse på iPhone 12
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.