Forside Indhold og distribution Film

Rygte: Warner Bros exit fra Blu-ray og DVD i 2022

-

Der svirrer et rygte om at Warner dropper fysiske medier til fordel for streaming på HBO Max.

Fysiske medier som Blu-ray kontra streaming. Hidtil har de to gået hånd i hånd, men nu er der et rygte i omløb om at Hollywood-studiet Warner Bros er i færd med at udfase de fysiske medier. Det skriver magasinet MovieWeb.

Annonce:

Rygtet er sat i søen af Jerry Beck, en amerikansk historiker der ikke arbejder for WarnerMedia, men ifølge amerikanske medier anses som en betroet insider inden for dette område. Han har også tætte bånd til Warner Archive, der er en hjemmeside som udgiver ældre titler fra Warners bagkatalog, til samlere og andre interesserede i film og filmhistorie.

Det der har sat rygtet igang er at Jerry Beck for nylig skrev dette i en Facebook-gruppe:

“As of now, there are no plans to commemorate Daffy or Tweety’s anniversaries next year, or ever. The company is slowly transitioning away from physical media. There are no plans for any classic cartoons on DVD or Blu-ray that I know of (except for one project we are in the middle of which may come out later this year…or not). Anything is possible…we’ll just have to wait and see.”

Daffy og Tweety er to figurer fra Warners animations-film og -serier. Daffy er en sort and og Tweety en gul kanariefugl. Daffy runder de 85 år næste år mens Tweety bliver 80 år her i 2022.

Jerry fortæller videre at mens der fortsat udkommer titler fra Warner på fysiske medier her i 2021, så vil ændringerne i distribution kunne mærkes fra næste år.

“It includes both Warner Archive and regular Warner Home Video. You’ll still see some new releases from both during the rest of 2021, but those were planned out last year. Next year (2022) is when this year’s changes will be felt. Yes, the Tex Avery sets sold well enough for the low overhead Archive Collection division. But in the big picture, it’s peanuts…and the focus over there is now on streaming (HBO Max)”, forklarer Jerry Beck.

Hvis dette rygte holder vand er der en mulighed for at det kun gælder USA til at begynde med.

Men streamingtjenesten HBO Max, der er ejet af WarnerMedia, rulles ud i flere lande her i 2021, og derfor kan et rygte som dette godt være noget der rammer bredere. At WarnerMedia fra 2022 storsatser på streaming fremfor fysiske medier.

HBO Max kommer til Danmark i efteråret 2021, hvor den erstatter HBO Nordic.

Til næste år udkommer Warner bl.a. med den fjerde Matrix film (biografpremiere i julen 2021) og en ny Batman film.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.