Forside Produkter Mobil

Samsungs næste foldbare smartphones kan være vand- og støvafvisende

-

De kommende Z Fold- og Z Flip-smartphones kan komme med en IP-certificering ombord.

En af de største udfordringer for telefoner med foldbare skærme er støv og vand. Foldbarhed betyder nemlig brug af hængsler, og hængsler betyder åbne områder på telefonerne, hvor støvkorn og vand kan trænge ind.

Dette kommer oven i den generelle skrøbelighed, der følger med sådan en ny teknologi, der endnu ikke har været igennem nok generationer til at være rigtig robust. Således har f.eks. Samsung gjort en del ud af at fortælle folk, at de skal være forsigtige, når de bruger de foldbare modeller.

Annonce:

Men måske behøver kommende købere af dette års foldbare Samsung-smartphones ikke være helt så forsigtige. Der er nemlig meget, der tyder på, at de er mere resistente over for støv og vand end deres forgængere i Galaxy Z-serierne.

Det Samsung-fokuserede, og typisk ret troværdige webmedie SamMobile har angiveligt talt med flere kilder, der har kendskab til sagen. Og disse kilder siger, at der kan være en IP-certificering på vej til Galaxy Z Fold 3 og Z Flip 3.

En mere sikker investering

Når det gælder den sidste er der i øvrigt nu flere og flere kilder i produktionsmiljøet, der siger, at der ikke kommer nogen Z Flip 2, men at Samsung springer direkte til Z Flip 3. Klaptelefonen med den foldbare skærm kom som bekendt i en 5G-version sidste år, og fordi denne også havde en hurtigere processor, skulle Samsung have besluttet, at den i princppet er en ”toer”.

Det sidste får naturligvis også Fold og Flip på bølgelængde, hvilket er nemmere at have med at gøre rent markedsføringsmæssigt. I forhold til den førnævnte IP-certificering er der i øvrigt ingen meldinger om, hvilken IP-rating, telefonerne får.

Ovre hos webmediet Android Authority tror de dog ikke, at vi skal forvente en IP68-certificering og dermed en vand- og støv-resistens, der er på niveau med mange af de flagskibsmodeller, der kan købes i dag. Men det er klart, at nærmest hvilken som helst IP-certificering vil nedbringe risikoen ved at betale den (stadig) ret høje pris, en foldbar telefon koster.

Android Authority mener i øvrigt også at vide, at Z Fold 3 og Z Flip 3 kommer til juni og juli, og ikke til efteråret, sådan som andre har gættet på. Det betyder, at vi måske får dem at se ved den næste Galaxy-lanceringsevent, der finder sted 28. april. Eller også kan Samsung nå at fyre endnu en lancering af inden sommer, for eksempel sidst i maj. Vi skal næppe lede efter ”den mest kraftfulde Galaxy nogensinde” blandt de foldbare smartphones.

Annonce:
Forrige artikelTo mænd forulykker i selvkørende Tesla
Næste artikelLive: Apple event kl. 19, sådan ser du med (SLUT)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.