Forside Nyheder

Størst: Ringenes Herre tv-serie har gigantisk budget

-
Baggrundsfoto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Når første sæson af den ny tv-serie i ‘Ringenes Herre’-universet rammer tv-skærmene vil det være verdens dyreste serie-sæson.

Amazon er godt i gang med at producere en tv-serie om LOTR, Lord of the Rings, eller på dansk: Ringenes Herre. J. R. R. Tolkiens fantasy-fortællinger om en særlig ring og dens skiftende ‘ejere’. Fortællinger der foregår i Middle Earth, på dansk Midgård. Et sted af beboet af mennesker, elverfolk, hobitter, dværge, enter, trolde og orker.

De fleste kender nok filmatiseringen af Ringenes Herre med Peter Jackson som producer. Tre film der udkom i årene 2001-2003, med et samlet budget på $285 mio. (ca. 1,685 mio. kr.).

Annonce:

 

Andre historier fra en anden tidsperiode

Serien her bliver dog ikke en genfortælling af det materiale, der allerede er blevet dækket i Peter Jacksons film. Det bliver en slags prequel-serie, der foregår før den første bog i serien, ’The Fellowship of the Ring’ (Eventyret om Ringen). TV-serien koordineres med New Line Cinema, som var filmstudiet bag filmene i begyndelsen af 00’erne, så fortællinger og personer/skabninger passer sammen.

Den ny tv-serie i ‘Ringenes Herre’-universet lægger fra land med verdens hidtil største budget for en tv-serie. Det skriver The Hollywood Reporter.

Ringenes Herre sæson 1 har et budget på $465 mio. svarende til 2,885 mia. danske kroner med dagens kurs.

 

Optages i New Zealand

Serien optages i New Zealand og her blev landets minister for økonomisk udvikling og turisme, Stuart Nash, interviewet i Morning Report, som er morgen-tv på New Zealands national tv.

“Hvad jeg kan fortælle dig, er at Amazon vil bruge omkring $ 650 millioner (NZ dollars, red.) i sæson 1 alene. Dette er fantastisk, det er det virkelig … dette bliver den største tv-serie, der nogensinde er lavet”, lød det fra Stuart Nash.

Dermed har serien allerede før premieren sprængt budgettet. Oprindelig var forventningen at den ville koste omkring $500 mio. at producere – for flere sæsoner. Nu nærmer den sig, efter den New Zealandske ministers udsagn, det budget for første sæson alene.

Til sammenligning kostede hver sæson af Game of Thrones omkring $100 mio.

Amazon købte i 2017 rettighederne til 5 sæsoner af dette ‘Ringenes Herre’-univers med mulighed for spinoff-serier.

 

Tilgængelighed

Der er endnu ikke sat premieredato på Ringenes Herre sæson 1, men det ventes at første sæson af serien udkommer senere i år. Her vil den kunne følges på streamingtjenesten Amazon Prime Video.

 

Annonce:
Forrige artikelThe Terrace: Nu kommer Samsungs udendørs TV til Danmark
Næste artikelTo mænd forulykker i selvkørende Tesla
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.