Forside Produkter HiFi & Surround

Apple Music-kode afslører: Både hi-res og lossless streaming på vej

-
Indikationer af valgmuligheder med navnene “High Res Lossless” og “Lossless” blevet fundet i ny Apple Music-kode på Android (Mock-up: Apple/Recordere)

Pudsigt nok er de afslørende kode-bidder blevet fundet i Android-versionen af Apple Music først.

Apple ser endelig ud til at være på vej til at tage musikfans med hang til lydkvalitet alvorligt. Ikke nok med, at der er en lossless ”Hifi”-løsning på vej til streamingtjenesten Apple Music, brugere af denne kommer også til at kunne streame musik i hi-res.

Pudsigt nok ser det ud som om, Apple har tænkt sig at tilgodese Android-smartphoneejere først. Det er nemlig i koden til en betatest-version af Android-versionen af Apple Music, de ovenstående informationer er blevet fundet.

Annonce:

9to5Google piller ofte betaversionerne af nye apps fra hinanden, når de lander, for at se, om der er noget spændende at opdage. Og det var der, da Apple Music 3.6.0-betaen landede. I koden fandt sitets kodedetektiver indikationer af to nye kvalitetsvalg i Apple Music: ”Lossless” og ”High-Res”.

 

Næsten bekræftelse af rygter

I den seneste tid har det ikke skortet på rygter om, at Apple ville lancere en ”Hifi”-løsning á la de streaming-udbud i CD-kvalitet, som man f.eks. kan finde hos Tidal, Deezer, Qobuz med flere. Spotify forventes at lancere en sådan senere i år, og Apple vil naturligvis ikke være den eneste streamingtjeneste, der ikke har muligheden.

Derudover kom Hits Daily Double i starten af måneden ud med rygtet om at Apple ville køre denne streamingkvalitet i stilling – uden ekstrabetaling for den højere kvalitet – allerede inden for de kommende uger, med en mulig lancering på WWDC. Dette blev kort efter understøttet af 9to5Mac, der i koden til iOS 14.6-betaen fandt ordlyd, der omtaler en Apple Music-løsning med navnet ”Lossless”.

(Mock-up: Apple/Recordere)

 

Men 9to5Googles opdagelser er de hidtil mest håndfaste beviser på, at Apple Music snart vil prioritere en ordentlig streamingkvalitet. I koden til den ovennævnte Android-betaversion af Apple Music er der instrukser til brugeren, der forklarer, hvad konsekvenserne er af at slå ”Lossless” til:

”Lossless audio files preserve every detail of the original file. Turning this on will consume significantly more data” hedder det i teksten. I lignende tekst, der omtaler både streaming og lagring af data finder man flere detaljer, herunder nævnelsen af hi-res:

 

Op til 24-bit/192kHz

”Lossless audio files will use significantly more space on your device. 10 GB of space could store approximately: – 3000 songs at high quality – 1000 songs with lossless – 200 songs with hi-res lossless.

Lossless streaming will consume significantly more data. A 3-minute song will be approximately: – 1.5 MB with high efficiency- 6 MB with high quality at 256 kbps- 36 MB with lossless at 24-bit/48 kHz- 145 MB with hi-res lossless at 24-bit/192 kHzSupport varies and depends on song availability, network conditions, and connected speaker or headphone capability”

Andetsteds i teksten bliver Apple mere konkrete med hensyn til opløsninger og det anvendte codec. Ikke så overraskende er det Apples eget ALAC-codec, filerne bliver udbudt i:

”Lossless
ALAC up to 24-bit/48 kHz

High-Res Lossless
ALAC up to 24-bit/192 kHz”

 

Kommer Android først?

Med ”High-Res Lossless”-løsningen ser Apple Music-brugerne altså ud til at få mulighed for at lytte til musik i op til 24-bit/192kHz, hvis deres udstyr understøtter det. Det pudsige er naturligvis, at iPhone ikke understøtter denne opløsning uden ekstraudstyr, men det er måske præcis derfor, at Android-udgaven af Apple Music kan ende med at få glæde af opgraderingen først.

Hvor flere Android-smartphones allerede har indbygget understøttelse af 24-bit/192kHz-musik, er det nok tvivlsomt om vi kommer til at se denne funktion i en iPhone før til efteråret…med mindre Apple ved noget om iPhone-hardwaren, som resten af verden endnu ikke har fundet ud af, og de kan klare det med en firmware-opgradering. Apple Music kører dog naturligvis også på Mac, der kan afspille denne kvalitet uden problemer, så måske begynder de blot dér.

 

Opdatering 17/5-21

Apple bekræfter: Lossless og Dolby Atmos i Apple Music fra juni.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.