Forside Indhold og distribution Biograf

Landets største biografkæder dropper storfilm grundet forkortet eksklusivitet

-
Foto: Nordisk Film Biografer

Biograf vs. streaming: Krigen mellem filmselskaber, distributører og biografer er rykket til Danmark

I takt med at streaming vinder frem og filmselskaberne åbner egne streamingtjenester, der optrappes krigen mellem filmselskaber, distributører og biografer.

Nu er den krig også kommet til Danmark. Finans skriver i dag, at landers største biografkæder har droppet flere storfilm fordi de ikke har kunnet blive enige med distributørerne om prisen for en forkortet eksklusivitet.

Annonce:

Det er det voksende krav fra filmselskaber og distributører om at få film hurtigere ud på streaming, som har pustet til ilden og åbnet for den konflikt der har ligget og luret. Biograferne ønsker en lang eksklusiv visningsperiode, mens distributørerne ønsker at forkorte den tid hvor nye film er eksklusivt i biograferne.

Det betyder at film som “Godzilla vs. Kong”, “Black Widow” og Oscar-vinderen “Nomadland” er blevet fravalgt af kæderne Nordisk Film Biografer og CinemaxX. For de førstenævnte er eksklusivperioden indskrænket fra typisk 4 måneder til nu 4 uger.

De danske biografer er ikke afvisende overfor forandring. Omvendt mener de at det er et forringet produkt de tilbydes, og det bør afspejle sig i prisen.

“For os er det logik, at hvis produktet bliver mindre værd, så skal vi også betale en mindre pris”, udtaler Casper Bonavent, adm. direktør for Nordisk Film Biografer, til Finans.

Han mener ikke at biografgængerne vil betale samme pris for en biografbillet, hvis en film samtidig er tilgængelig via streaming.

En distributør som SF Studios er uenig i dette, for streaming hjemme og film i biografen er to forskellige oplevelser.

“Jeg køber ikke præmissen om, at biografernes indtjening halveres, hvis hold backet eventuelt halveres. For der er stor forskel på biografer og streamingtjenester. Ellers ville biograferne være døde for længst”, lyder det fra Frederik Malling Juul, distributionschef hos SF Studios, til Finans.

Disney, der nu har egen streamingtjeneste, står bag to af de tre film der er blevet afvist af de danske biografkæder. Men de har ikke ønsket at kommentere på biografernes træk overfor Finans.

 

Annonce:
Forrige artikelIntel bruger AI til at gøre GTA V næsten fotorealistisk
Næste artikelNu rangerer DXOMARK også smartphone-batterier
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.