Forside Tests

MINI-TEST: Nokia 5000A – Android Smart TV

-

Hvis du er cable-cutter, og ikke vil bruge alt for mange penge på et smart TV, så er Nokia 5000A måske en rigtig god mulighed for at spare penge og få adgang til de vigtigste streamingtjenester samtidigt. Vi har testet det smarte TV fra Nokia.

Lad mig lige slå fast inden jeg fortsætter denne anmeldelse. Leder du efter en anmeldelse af et 50” 4K/UHD TV af ypperste kvalitet med enten OLED eller QLED (LED) top-paneler og billede og lyd kvalitet fra øverste hylde, så stop her – Så er Nokia 5000A ikke for dig. Men mangler du et TV til soveværelset, en lille stue, sommerhuset, og vil du gerne have adgang til de vigtigste streamingtjenester og OK billedekvalitet, og ikke vil ofre mere end omkring 3.000 DKK, så er Nokia 5000A måske for dig.

Du får et Android TV version 9 baseret TV med en ARM processor, og kan køre de fleste streamingtjenester du bruger i det daglige. Vi har testet Nokia 5000A, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

 

Udpakning, design og installation

Nokia 5000A TV’et kommer i en kasse, der udover selve TV’et indeholder en fjernbetjening med batterier og en TV fod, der let kan påmonteres. Ønsker man at have TV’et hængende på væggen, så understøtter TV’et VESA (400×200) ophæng.

Designet er fint nok. Det er et plastik TV med en kort kant rundt om LED skærmen, og på bagsiden finder man 3 x HDMI 2.0 stik (1 med ARC), COAX DVB-T/KABEL antenne og F-stik til satellit antenne indgang, optisk udgang, VGA (hmmm) og det helt gamle AV-phono stik.

 

VGA indgang i 2021.

På siden finder man to USB-A stik samt et ekstra HDMI, et mini-jack stik samt en CI-Port til TV-kort hvis man vil modtage kodede TV-signaler.

 

Porte på siden af TV’et

Det var hyggeligt at TV’et startede med Nokia-Tune, og så var det ellers bare at svare på nogle enkelte spørgsmål, og tilknyttet en Google Konto til TV’et, så var man i gang. Det er yderst let at tilknytte en google konto, hvis man har en Android Telefon, som kan overføre alt information til TV’et så man ikke skal taste det hele ind selv.

En dum lille ting, er at du under installationen bliver spurgt om du vil køre Kabel, Antenne eller satellit TV, men ikke kan springe det over før du har valgt en af de tre. For cable-cuttere er det et unødvendigt valg, fordi vi ikke længere har et antennestik tilsluttet TV’et.

 

TV’et kommer i øvrigt med både 2.4 og 5Ghz trådløst netværk, hvis du ikke vil bruge det indbyggede 100Mbit ethernet stik.

Design og installation er godkendt.

 

 

Billede og lyd

Nokia 5000A koster lige over 3.000 DKK, og for de penge skal man ikke forvente billede og lyd fra øverste hylde. Personligt har jeg et LG GX OLED TV hængende på væggen, så det krævede lige at jeg gik 3 gange rundt om huset for at få lidt dagslys i øjenene, for i min optik er billedet på det LED panel som NOKIA 5000A kommer med ekstremt lyst, og og gråligt, men igen. Det er ikke skidt hvis TV’et ikke skal være det primære, eller dit behov for TV ikke er så stort, for så får du faktisk et OK TV til prisen.

Panelet understøtter HDR10 og Dolby Vision HDR, men med et panel der yder maksimalt 380nits, så er det så som så med det.

De to indbyggede 10W højttalere, lyder som de yder. Lyden mangler bund og jeg vil anbefale at man overvejer en soundbar hvis man skal bruge TV’et til at se film på. Men det gør jeg nu også selv til mit LG TV, hvor jeg har en SONOS ARC til at trække lyden.

Billede og lyd er ud fra prisen OK, men ikke mere end det. Og det skal altså med i ligningen at du for samme pris kan finde både Samsung og LG TV med bedre billedekvalitet. Men så mister du så Android TV funktionaliteten.

Ydelse og software

Nokia 5000A kommer med en ARM CA55 Quad-Core CPU og en Mali470 MP3 GPU som skal trække Google TV og Apps. Til det har den 1,5 GB DDR3 RAM og 8GB Flash lagerplads.

TV’et kører Android TV 9, og der får du adgang til en langt række af streamingtjenester, og selvfølgelig er der både Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube, TV 2 Play, DRTV, ViaPlay HBO osv. Der er både gode og mere tvivlsomme streamingtjenester i Google Play butikken, men dem som vi danskere brugere mest er alle til stede. Det er ikke denne anmeldelses opgave at anmelde alle tjenesterne, men vi testede Netflix, DRTV, Amazon Prime, TV 2 Play og Disney+ og alle de virkede tæt på samme måde som med Apple TV.

Har du din egen medieserver, understøtter Android TV 9 også både KODI og PLEX.

Jeg søgte efter opdateringer og havde håbet på at den fandt Android TV 10, men der var ingen opdateringer tilgængelige, og der står ingensteder at Nokia kommer med en Android TV 10 opdatering, så det skal man naturligvis være opmærksom på inden man køber.

Vi ville gerne have testet TV’et med Geekbench 5, men den var ikke tilgængelig på Google Play på Nokia 5000A. Men ydelsen er godkendt.

 

Super lækker fjernbetjening

Den medfølgende fjernbetjening er til gengæld både lækker at holde på, og bruge. Den har letbetjente knapper, og kommer med smutvej til Netflix og YouTube.

Oven i det er knapperne bagbelyste, og det er godt hvis du sidder i et mørkt rum og skal se film.

Fjernbetjeningen er godkendt

 

Konklusion

Er du på jagt efter et TV, der i en og samme enhed giver dig Android TV og 50” UHD billede, så kunne Nokia 5000A være en mulighed. Men inden du køber vil jeg anbefale dig at finde et sted, hvor de har det stående og kører, for det er en meget personlig smag om hvad man synes om det meget lyse LED billede som TV’et giver er noget for dig.

Android TV 9 er ikke nyeste version, men den virker med de streamingtjenester som de fleste bruger i Danmark, og det er også et plus.

Når jeg alligevel vælger at kalde Nokia 5000A et godt køb, er at du for prisen får en alt-i-en løsning, som giver dig både ChromeCast, Android TV, 4K streaming og en ok billedkvalitet til 3.200 kr. Men der findes bedre TV til samme pris derude, men de har bare ikke på samme måde alt samlet i en løsning.

 

Pris og tilgængelighed

Nokia 5000A koster fra 3.200, og kan købes hos flere dagligvarekæder og onlineforhandlere. Du kan se dagspris her.

 

Specifikationer

 • 4 x HDMI
 • 2 x USB 2.0
 • Digital audio (optical)
 • Audio/Video IN (3.5 mm)
 • VGA
 • Headphones
 • Ethernet LAN
 • CI+
 • Display resolution: 4K Ultra HD
 • Video resolution: 3840 x 2160 (4K UHD)
 • Audio support: Dolby Digital Plus, dts
 • Audio power: 2x 10W

 

Nokia 5000A Smart TV

7.3
Design 7.5
Billedekvalitet 6.0
Ydelse 8.0
Pris 7.5

Plus

 • En alt-i-en løsning

Minus

 • Lyst billede efter min smag
Annonce:
Forrige artikelTim Cook blev presset af dommeren i Epic/Apple-striden
Næste artikelEM bold i 4K Ultra HD
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.