Forside Indhold og distribution Musik

Nu virker både Spotify og TIDAL offline på Apple Watch

-

Det bliver i højere og højere grad muligt at lytte til musik fra håndleddet uden en smartphone i nærheden.

I techverdenen er det ofte sådan, at når først en af de store aktører har foretaget sig et eller andet, følger resten af konkurrenterne med relativt hurtigt. Sådan er det også med musik, der afspilles fra håndleddet via et smartur.

Det har længe været muligt at høre eller styre musik via et smartur, hvis ens smartphone var i nærheden. Det har også længe været muligt at udnytte den begrænsede lagerplads på et smartur til at lægge musikfiler ind og lytte til dem med diverse kendte og mindre kendte afspillere.

Annonce:

Apple Watch-ejere har også kunnet lytte til musik i deres AirPods via Apple Music-app’en på deres smartur, nærmest siden de trådløse øretelefoner kom ud. Enkelte Wear OS-modeller har også understøttet, at musik kunne streames fra Google Play Music, da denne tjeneste eksisterede, altså før den blev erstattet af YouTube Music.

Gem Spotify-musik på Apple Watch

Sjovt nok gik der over et halvt år, fra Google holdt op med at understøtte Play Music på Wear OS, til YouTube Music blev annonceret som app til platformen. Det sidste skete i forbindelse med den netop afholdte I/O-udviklerkonference, hvor Google afslørede en masse nyheder til Wear OS. App’en bliver dog nok først tilgængelig for den brede offentlighed til efteråret.

Deezer og YouTube Music findes også til watchOS, men kræver forbindelse til en smartphone. Med andre ord er det kun Apple Music-abonnenter, der har haft let ved at streame den musik, de betaler for, fra et smartur til trådløse øretelefoner, når de var offline. Det var dog kun indtil den forløbne weekend. Kort før weekenden annoncerede Spotify nemlig, at de nu var klar med en lignende løsning.

Som nævnt har man indtil nu kunnet streame musik via Apple Watch til f.eks. AirPods med Spotify, hvis man havde sin smartphone i nærheden, eller hvis Apple Watch’et var forbundet til et mobildata- eller WiFi-netværk direkte. Men i fredags annoncerede Spotify, at de var begyndt at udrulle en ny version af deres watchOS-app, der gør det muligt at downloade musik til selve uret.

TIDAL også klar med offlinemusik

Ligesom du kan downloade musiknumre via Spotify til en smartphone, kan du altså nu også gøre det på Apple Watch, hvilket gør det muligt at lade iPhonen blive hjemme og stadig høre musik på farten – selv, når du løber en tur i skoven, hvor der er meget lidt mobildækning. Det er en feature, folk med kærlighed til udendørslivet har ventet længe på.

Tirsdag kom TIDAL så med i klubben. Det giver sig selv, at tjenesten ikke vil stå tilbage for de to største konkurrenter, Spotify og Apple Music, og derfor har tjenesten nu lanceret sin første app til watchOS-platformen. Med denne kan du både streame (hvis der er WiFi/mobildatanetværk eller en smartphone i nærheden) og afspille offline musikfiler, der er lagret på uret.

TIDAL har ikke tidligere været tilgængelig som en ”håndleds-app” på andre end Samsungs Tizen-baserede ure. Det vil vise sig, om app’en også lanceres til den kommende version af Wear OS og Samsungs kommende smarture. Spotify findes til Wear OS, men kan ikke meget andet end at styre musikken, der afspilles på en smartphone.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.