Forside Produkter Mobil

Snart lader smartphones fuldt op på 8 minutter

-

Xiaomi mener, at opladning skal være en af fremtidens konkurrence-parametre, når det gælder smartphone-salg.

Hvad skal man gøre for at positionere sig anderledes end konkurrenterne, hvis man er smartphone-producent i dag? Det kan være svært, for stort set alle smartphones ligner hinanden og går efter de samme designprincipper.

De forskellige producenter kan have forskellige økosystemer, der forsøger at fastholde brugeren i, men derudover er der ikke den store forskel på smartphones efterhånden. I hvert fald, hvis man er en del af det store massemarked, der ikke som os her på Recordere (og de fleste af vores læsere) går op i de finere detaljer.

Annonce:

For de fleste mennesker, hvis teknologipassion ligger på et nogenlunde gennemsnitligt niveau, er det som regel et spørgsmål om vane. Og når man tager i betragtning, hvor galt det for eksempel gik for LG, da de modigt besluttede sig for at eksperimentere vildt med deres smartphone-designs, kan man måske godt forstå, at de fleste smartphones kan det samme.

8 min. med kabel, 15 min. uden

Hos kinesiske Xiaomi mener de dog at have fundet en måde at positionere sig på. Strategien går på at være det brand, hvis smartphones altid lader hurtigere op end konkurrenternes. Det lader til at Xiaomi håber på at kunne sælge smartphones ved at love, at opladning kommer til at spilde mindre af folks tid.

Således har Xiaomi netop offentliggjort en ny video, der viser en specialbygget Mi 11 med et 4.000 mAh-batteri sætte en ny rekord i hurtig opladning. ’HyperCharge’ er navnet på systemet, der kan lade en smartphone fuldt op på blot 8 minutter, hvis der er et kabel involveret. Uden kabel tager det heller ikke lang tid. Telefonen skal blot ligge i 15 minutter på ladepladen.

For at det kan lade sig gøre, skal smartphonen lades op med 200W med kabel, og 150W trådløst. Men det er også netop, hvad HyperCharge kan levere. At der er tale om en decideret strategi fra Xiaomis side bevises af, at firmaet gjorde noget lignende for to år siden. Her viste de en telefon med et 4.000 mAh-batteri, der blev ladet fuldt op på 17 minutter med en 100W-lader.

Halveres ladetiden i 2022?

Den sidstnævnte ladeteknologi blev sendt på markedet sidste år sammen med MI 10 Ultra-modellen, så vi behøver formentlig ikke vente ret længe på den teknologi, som Xiaomi netop har vist frem. Den kunne såmænd allerede dukke op til næste år, hvis mønstret følges.

Det falder i øvrigt fint sammen med at branche-organisationen USB Implementers Forum i tirsdags opgraderede USB-C-specifikationsstandarden til version 2.1, der understøtter opladning med op til 240W. Det betyder ikke bare, at stikket kan bruges til hurtigtopladende smartphones, men også at mere strømkrævende laptops til gaming og professionel brug, også snart kan lades op med USB-C.

Det var i øvrigt også Xiaomi, der for nogle måneder siden viste opladning af smartphones gennem luften frem. Med andre ord er det helt klart et indsatsområde for firmaet. Men som nævnt ovenfor går der som regel aldrig ret længe efter en populær smartphone-teknologi er slået igennem, til alle de andre producenter også har noget lignende i deres modeller.

Annonce:
Forrige artikelFølg EM bold på DRTV fra udlandet
Næste artikelDet gule sundhedskort er klar som app
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.