Forside Produkter Mobil

Rapport: Hjertepatienter bør holde iPhone 12 på afstand

-

MagSafe er ikke ”safe” for folk med pacemakere, hedder det i en ny forskningsartikel publiceret af den amerikanske hjerteforening AHA.

At have noget, der er ens hjerte nær, er som regel ensbetydende med noget positivt. Og det er ikke spor usædvanligt, når nogens yndlingsgenstand er vedkommendes smartphone. Men for visse hjertepatienter, kan det være forbundet med noget ganske negativt at holde smartphonen tæt til hjertet.

Annonce:

Sådan er det i hvert fald med iPhone 12 og folk med pacemakere, hvis man skal tro en ny, videnskabelig artikel, der er kommet fra det amerikanske svar på Hjerteforeningen. I en videnskabelig publikation fra American Heart Association, også kendt som AHA,  påvises risikoen, pacemaker-patienter tager, hvis de holder iPhone 12 for tæt på deres hjerte.

Helt konkret påviser forskerne bag artiklen, at disse patienter bør undgå for eksempel at lægge iPhone 12 på brystet, når de ligger ned, i hvert fald ikke med på den bare hud. Det kan man ellers hurtigt komme til på en sløv søndag morgen, hvor det er svært at få kroppen ud af sengen og man f.eks. lige skal læse de seneste nyheder, inden dagen begynder.

Det er angiveligt også risikabelt blot at placere sin iPhone 12 tæt på hjertet, når man har tøj på, hvis man er pacemaker-patient. Det betyder for eksempel, at man ikke kan have sin iPhone 12 i inderlommen på en jakke eller i brystlommen på en skjorte.

Ikke farligere end tidligere, siger Apple

Forskerne bag artiklen har nemlig fundet ud af, at den indbyggede MagSafe-teknologi i iPhone 12 kan forstyrre pacemakere og få dem til at gøre præcis det modsatte af, hvad de er indrettet til – altså at skabe en stabil hjerterytme for patienten.

Magneterne i MagSafe-modulerne er angiveligt så kraftige, at de kan skabe forstyrrelser i denne kernefunktionalitet, uanset hvilket fabrikant, der har lavet pacemakeren. I USA hedder de tre største pacemaker-producenter Medtronic, Abbott og Boston Scientific, og forskerne testede pacemakere fra alle tre producenter.

Ingen af dem kunne modstå påvirkningen fra MagSafe, der således ikke lever specielt godt op til sit navn – i hvert fald ikke i den henseende. Forskerne konkluderer i rapporten, at ”iPhone 12 Pro Max…har potentiale til at standse livsvigtige terapi-funktioner”.

Forskerne testede både pacemakere på levende patienter, der allerede havde dem indplanteret, samt pacemakere, der lige var taget ud af kassen. Begge dele var påvirkelige af MagSafe-magneterne i iPhone 12.

Artiklen henviser til, at Apple i en tidligere udmelding har understreget, at de nye iPhones ikke har en større risiko for magnetisk interferens end ældre generationer af iPhones. Forskerne refererer dog til en tidligere undersøgelse, der viste en mindre risiko end den nuværende, men det var helt tilbage på iPhone 6.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.