Forside Produkter Mobil

TEST: Sony WF-1000XM4 – Kongen af in-ear støjreduktion er blevet endnu bedre

-

Vi har testet de nye Sony WF-1000XM4, der skal afløse forgængeren XM3, som har siddet på tronen i knap to år. Og med nye konkurrenter på markedet, er det spændende om Sony kan beholde tronen.

Da jeg for to år siden testede Sony WF-1000XM3, var min begejstring stor for både lyd, støjreduktion og batteritid. Siden da, har vi fået bl.a. AirPods Pro, B&O E8 og andre fremtrædende mærker med rigtig god støjreduktion og lyd.

Derfor var det spændende at få de nye Sony WF-1000XM4 til test. Et sæt in-ear som stadig koster lige under 2.000 DKK, men oven i det har fået en bedre batteritid, endnu bedre bluetooth forbindelse og et løft på både lyd og støjreduktion, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

Udpakning, design og installation

Æsken som WF-1000XM4 kommer i er lavet i genanvendelige produkter, og det kan ses. Der er ikke brugt plastik til indpakning, og æsken fylder ikke mere end der er brug for. Den er yderst elegant, og udover in-ear hovedtelefonerne indeholder den et lille batteri-etui, et USB-A til USB-C kabel, samt tre sæt memoryskum ørepropper. De tre sæt kommer i størrelserne Small, Medium og Large, og disse skulle passe til de fleste øregange.

 

XM3 sammenlignet med XM4.

Jeg har selv forgængeren WF-1000XM3, som længe var min favorit, og i forhold til størrelse, er både etui og øretelefonen krympet omkring 10%, og det er en god ting. De ser væsentligt mere elegante ud i ørene, og sidder stadig lige så godt fast.

Designet på etuiet er gudskelov også lavet om. Hvor man på WF-1000XM3 var nødt til at sætte etuiet på låget hvis det skulle stå op og oplade, har Sony nu næsten halveret størrelsen (40%), og gjort bunden flad, så den står rigtigt op når du lader op. Oven i det har de lagt trådløs QI-opladning ind i etuiet, så du kan oplade den på en QI-plade, hvis du ikke vil bruge et USB-C-kabel.

På begge ørepropper er der touch-kontrol, som jeg vender tilbage til senere i testen, og så kommer Sony WF-1000XM4 med en IPX4 certificering der beskytter selve ørepropperne mod vandsprøjt og sved.

 

Designet er i min optik elegant, og passer fint til mine ører. Sony WF-1000XM4 kommer i farverne sort og sølv (lysegrå), og personligt er jeg glad for at jeg fik lov til at teste dem i sort som for mig er den pæneste farve.

Installationen er superlet. Du forbinder til Sony WF-1000XM4 via normal bluetooth og installerer med fordel deres “Headphones” app, hvor du bl.a. kan firmware opdatere. Under installationen blev vi bedt om at firmware opdatere til version 1.1.5, og det tog næsten 45 min. at opdatere, men gør dig selv den tjeneste at gøre det, da der er flere forbedringer i den nye firmware.

En funktion om er vigtig er opsætningen og valg af den rigtige memoryskum øreprop-adapter, og der kan du bruge appen til at vælge den rigtige størrelse. Jeg svingede mellem Large og Medium, og brugte faktisk et par dage til at træffe det endelige valg, og det kan man med fordel gøre, så man får den optimale bære – og lydkvalitet.

 

 

Hvordan lyder Sony WF-1000XM4?

Da Sony introducerede WF-1000XM3 testede jeg dem, og købte dem efterfølgende selv, da de i min optik på det tidspunkt gav den bedste lyd og støjreduktion. Siden da er der kommet flere konkurrenter, og derfor er det godt at Sony nu løfter niveauet på deres WF serie.

Sony WF-1000XM44 drives af en 6 mm enhed, og Sonys nye V1 chip, der trækker den effektive støjreduktion, og så har Sony deres DSEE Extreme teknologi, der skulle give en endnu bedre lydoplevelse, også på komprimerede filer. Oven i det har Sony indlagt en knogleledende teknologi, der overfører bl.a. tale mere klart.

Jeg har testet Sony WF-1000XM4 over to uger, og har kastet alle slags musik efter dem, og må sige at jeg er meget imponeret over deres ydelse. Der er både god bund, mellemtone, og efter lidt justering i app’en får diskanten også den plads den skal have uden at være for dominerende.

Udover mine normale tests med faste musikvalg, har Sony WF-1000XM4 nærmest været fast monteret i mine ører mellem videomøder, og de har spillet stort set alt slags musik og podcasts, og jeg er virkeligt imponeret over hvor godt de spiller. Lyden på WF-1000XM4 er virkeligt i top, og blandt det allerbedste jeg har hørt for in-ears.

Den aktive støjreduktion er klart den bedste jeg har oplevet, og oven i det kan du også lave lydgennemslip (transparency), hvis du sidder i et lokale, hvor du mens du hører musik gerne vil kunne følge med i hvad der foregår omkring dig.

Dette kan også automatiseres, så den selv opdager om du færdes i trafik og sørger for du ikke går ud foran en bus. Personligt har jeg dog ALDRIG aktiv støjreduktion på, når jeg færdes i trafikken. Oven i det kan man sætte hovedtelefonerne til at reducere eventuel vindstøj, men dette har en omkostning på batteritiden.

Podcastst giver en god og klar gengivelse af stemmer, og i telefonopkald er lyden også god. Mikrofonerne giver en OK afgivelse af min stemme i telefonopkald, og jeg oplevede ingen udfald i opkald.

Lydkvalitet er klart godkendt.

 

Sony WF-1000XM4 sidder godt fast i øret

Hvordan er de at have på?

Som tidligere skrevet så brugte jeg nogle dage på at finde den perfekte memoryskum. Dette fordi jeg normalt bruger store silikone-propper på det meste jeg tester. Men memoryskum på Sony WF-1000XM4 gør at medium efter nogle dages brug passede mit øre bedre, og de var yderst behagelige at på, og så i mange timer dagligt.

Jeg gav dem den ultimative test da jeg beholdt dem på mens jeg klippede hæk i højt solskin, og selvom jeg havde det yderst varmt, svedte jeg ikke ekstra i ørerne, selvom de sad i igennem flere timer med hårdt havearbejde.

De sidder også godt fast selvom man løber og bevæger hovedet hurtigt.

 

Den store runde flade bruges til touch kontrol

Man betjener de vigtigste funktioner via touch Control som bruges via sidefladerne på øretelefonerne. Du kan selv vælge funktionerne, og jeg brugte blot dem som var standard. Det gør at du på venstre øre vælger mellem aktiv støjreduktion og lydgennemslip ved at tappe på øretelefonen, og holder du fingeren dæmper den musikken mens du taler. Dette kan også automatiseres så øretelefonerne selv dæmper, hvis du begynder at tale.

På venstre øretelefon vælger du play / pause / forrige og næste, ligesom du kan holde fingeren på øretelefonen og aktivere stemmeassistenten.

 

Batteritid og Bluetooth 5.2

Sony WF-1000XM4 kommer med op til imponerende 8 timers batteritid med aktiv støjreduktion slået til, og 12 timer hvis man ikke bruger ANC. Oven i det har man yderligere 16 timers batteritid i etuiet, så man kommer op på 24 timers spilletid uden at skulle genoplade etui.

Genopladning af etui tager op til 3 timer fra 0-100%, og er dine ørepropper løbet tør, tager det 1.5 timer at få dem tilbage på 100%, men du kan på ca. 10 min. få 1 times spilletid, hvis du lige skal bruge dem kort.

Etuiet kan både oplades via USB-C og trådløs QI-opladning, og forvent det tager lidt længere tid at oplade etuiet via trådløs opladning.

Sony WF-1000XM4 kommer med Bluetooth 5.2 understøttelse, og forbindelsen er klart forbedret i forhold til XM3 modellen, hvor man godt periodisk kunne opleve forbindelsesproblemer. Dette oplever jeg ikke med XM4.

Du kan iøvrigt med Sony WF-1000XM4 bruge SBC, LDAC, AAC codecs afhængigt at om du bruger Android eller iOS. Vær OBS på at skal du bruge de mere effektive codecs skal du i Headphones app’en vælge “prioriter lydkvalitet” og ikke “prioriter god forbindelse” som er standard.

 

Sony App – Bedre men langsom firmware opdatering

Jeg har ikke været den store fan af Sony’s headphones-app ved tidligere tests, men Sony gør den gudskelov bedre og bedre, og det skal siges at app’en kun skal bruges til indstillinger af øretelefonerne, og ikke er noget du bruger i det daglige, når du først har sat dem op til dine preferencer.

Men en ting som er godt, er kalibreringen af hvilke memoryskum propper du skal bruge. Det fungerer godt, og sikrer at du bruger den helt rigtige.

En ting som dog irriterer mig, er den lange tid det tager at firmware opdatere. Det tog som tidligere skrevet ca. 45 minutter at opdatere WF-1000XM til nyeste firmware version. I den tid skal de være udenfor etuiet, fordi de skal være forbundet til din enhed, der opdaterer, så sørg for at sikre at der er masser af batteri på inden du starter en firmware opdatering.

 

Konklusion

Jeg er vild med Sony WF-1000XM4. Du får helt klart nogle af de bedste in-ear hovedtelefoner, og klart den bedste støjreduktion sammenlignet med f.eks. AirPods Pro og Bose Quiet Comfort. Og så er det dejligt at Sony har holdt prisen på under 2.000 DKK.

Vi giver Sony WF-1000XM4 vores bedste anbefalinger, og jeg er 100% sikker på at skal du bruge et sæt in-ear hovedtelefoner der virker lige godt på både Android og iOS, så er de blandt de allerbedste.

Eneste anke jeg har er i virkeligheden kun noget der kommer til at irretere brugerne et par gange igennem hele deres ejerskab, og det er den tid det tager at firmware opdatere. Udover det, så er det kun rosende ord jeg har til overs for XM4, der med super lyd, lang batteritid og fantastisk støjreduktion, bør være på ønskesedlen til enhver der lige nu overvejer at købe ny trådløse øretelefoner.

 

Pris og tilgængelighed

Sony WF1000XM4 er allerede i salg i flere danske butikker og via onlinehandel. Du kan få modellen i farverne sort og sølv (lysegrå). Sony WF1000XM4 koster omkring 1.999,- DKK, og du kan finde bedste dagspris her.

 

Specifikationer

 • Bluetooth: 5.2
 • Touch kontrol: Ja
 • Resistens: IPX4
 • Codecs: SBC, LDAC, AAC
 • Enhed: Dynamic / 6 mm
 • Frekvensområde: 20-20000 Hz
 • Batteritid: 8 timer + 16 timer fra etui (m. ANC), 12 timer + 24 timer (u. ANC)
 • Ladetid for etui: 3 timer via USB
 • Hurtigopladning: 10 min ladning i etui giver op til 60 min spilletid
 • Vægt: 2 x 7,3 g / etui 41 g
 • Opladning: USB-C og trådløs Qi-opladning

Sony WF-1000XM4

9.3
Design 9.0
Lyd (ud fra størrelse) 9.5
Batteri 9.5
Komfort 9.5
Brugervenlighed 9.0
Pris 9.5

Plus

 • Bedste støjreduktion på in-ears
 • Fantastisk batteritid

Minus

 • Ikke rigtigt noget
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.