Forside Produkter Mobil

Apple-spåmand: 2021-iPhone byder ikke på meget nyt

-
Et bud på et nyt iPhone-design fra EverythingApplePro (Mock-up: EverythingApplePro).

Den kommende iPhone vil kun bringe små forbedringer med sig, hvis man skal tro Bloombergs Mark Gurman.

Det bliver ikke til nogen store revolutioner eller nye killer apps, når Apple lancerer den næste iPhone. I hvert fald ikke, hvis man skal tro Mark Gurman fra Bloomberg, der er en af de mest træfsikre Apple-spåmænd blandt journalister og analytikere.

I den seneste udgave af Gurmans nyhedsbrev giver han et indblik i, hvad han forventer at se fra den næste iPhone, når denne bliver lanceret, formodentlig i september. Der er primært tale om små skridt fremad og ikke nogle store armbevægelser. For eksempel forventes de nye iPhone-modeller at komme i samme størrelser som de nuværende.

Annonce:

En af de mest synlige forandringer bliver angiveligt overgangen til LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide)-skærme. Disse skærme kan variere skærmens refresh rate automatisk efter, hvilket indhold, der bliver vist.

Det betyder, at den næste iPhone vil kunne skrue skærmopdateringen op til 120Hz (som angiveligt bliver dens maksimum), når brugeren f.eks. navigerer rundt på websites eller spiller spil, for at give en bedre oplevelse. Tilsvarende kan den skrue ned, når skærmen laver meget lidt. Det sparer alt sammen på batteriet.

Ingen skærm-fingeraftrykslæser

En længere batterilevetid kan altså blive et af salgsargumenterne for den nye iPhone, sammen med en Always-On-skærm, hvilket Gurman også forventer, at Apple indfører med denne generation iPhone. Android-konkurrenter som Samsung og OnePlus har allerede LTPO-skærme i deres flagskibsmodeller.

Der kommer også nogle små opdateringer af kameraerne, der blandt andet skulle omfatte et mindre kamerahak på fronten. Derudover skulle optisk zoom under videooptagelser skulle blive forbedret. 2021-iPhonen vil naturligvis også som vanligt have en opgraderet SoC med en kraftigere CPU ombord, dog stadig baseret på de samme seks kerner som den nuværende A14-chip.

De tidligere rygter om en fingeraftrykslæser i skærmen var ikke skudt ved siden af, teknologien er bare ikke klar endnu. Angiveligt har Apple testet teknologien, men vil først indføre den på en senere iPhone-generation.

Forventer at sælge flere iPhones

De små forbedringer har dog på ingen måde mindsket Apples optimisme omkring den kommende iPhone. Ifølge kilder i produktionsmiljøet har Apple skruet op for bestillingerne hos sine fremstillingspartnere. Hvor firmaet normalt bestiller omkring 75 millioner enheder i forbindelse med en lancering har Apple lagt en bestilling ind på 90 millioner enheder.

Ifølge Gurman og kollegaen Debby Wu vil Apple udnytte, at de er chipfabrikantens TSMCs største kunde. Fordi Apple står i første række, kan de undgå at blive ramt af den nuværende mangel på chips, men tværtimod få fordel af, at andre smartphone-producenter ikke kan få chips nok.

Derudover forventer Apple angiveligt, at sanktionerne mod Huawei stadig har en effekt på firmaets markedsandel. Apple har formentlig ret i dette, hvilket kan ses på en ny Canalys-rapport, der placerer Xiaomi som verdens nummer to, når det gælder smartphone-produktion, under Samsung og over Apple. Huawei er ikke engang i top 5 på denne liste.

Annonce:
Forrige artikelTEST: Cambridge Audio EVO 150 – fremtidens HIFI for masserne?
Næste artikelB&O skal levere lyd til ny Sagemcom Video Soundbox med Dolby Atmos.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.