Forside Produkter Mobil

Flere Samsung-kilder: Ny Galaxy Z Flip-model bliver en del billigere

-
Sådan ser Samsung Galaxy Z Fold3 og Z Flip3 ud ifølge lækkede billeder fra Evan Blass. (Fotos: @evleaks)

Z Flip3 kan få et ordentligt hak i prisen, efter den planlagte billigmodel Flip Lite er droppet på grund af chipmangel.

Der er ingen tvivl om at prisen er en af de største hindringer for udbredelsen af foldbare smartphones. Især Samsungs Galaxy Z Flip-serie har potentiale til at indtage en hel del flere lommer, hvis det ikke lige var fordi, man skal så meget til lommerne for at købe den. Med en dansk vejledende udsalgspris på 12.399 kroner, var den seneste model, Z Flip 5G, ikke noget impulskøb.

Men det ser ud som om, Samsung har tænkt sig at gøre noget ved den sag i forbindelse med lanceringen af den næste version af Z Flip. Den kommende model, der forventes at hedde Z Flip3, får skåret en del af prisen, lyder det fra forskellige kilder.

Annonce:

Allerede sidste år rapporterede det koreanske elektronikbranchemedie ET News, at Samsung havde planer om at lancere to versioner af den kommende Z Flip-model, hvoraf én hed Z Flip Lite og var en hel del billigere end hovedmodellen. Denne model ser dog imidlertid nu ud til at være blevet aflyst.

Det skriver Ross Young på Twitter ifølge Android Authority. Young er mest kendt for sin insiderviden om display-produktionsmiljøet, men det afleder naturligvis også noget information om smartphones en gang imellem.

Billig nok?

Ifølge Ross Young har Samsung valgt at droppe Z Flip Lite i denne omgang på grund af en efterhånden velkendt remse i teknologiverdenen: Mangel på chips. Pandemien har, som velinformerede læsere vil vide, lavet rod i den globale chipproduktion på grund af nødvendige omstillinger efter markedsforhold og arbejdsmarkedsfaktorer.

Samsung kan med andre ord ikke få nok billige chips til at fremstille en mere prisvenlig udgave af Z Flip3. Ifølge Ross Young har de i stedet valgt at sætte prisen ned på hovedmodellen, til omkring, hvad Lite-modellen ville have kostet. Spørgsmålet er om denne prisnedsættelse er nok til at gøre Z Flip3 til et massemarkeds-hit.

Ifølge det Samsung-fokuserede website SamMobile bliver de kommende foldbare modeller i Flip- og Fold-serierne fra Samsung op til 20% billigere. Twitter-lækkeren @FrontTron, der har en god historik med Samsung-rygter, har dog hørt fra sine kilder, at prisnedsættelsen kommer tættere på 13 procent, for den billigste Z Flip3-model med 8GB RAM og 256GB lagerplads skulle få skåret 200 dollar af prisen.

Hvis det er rigtigt, ville prisen lande på 1.249 dollar, eller cirka 7.830 kroner før danske skatter og afgifter kommer oven i. Det ville lægge Z Flip3 i et prisleje omkring 10-11.000 danske kroner, mod 12.399 kroner i dag. Det skal dog siges, at forgængeren Z Flip 5G fik en stor prisnedsættelse allerede efter få måneder, så den i dag koster omkring 10.800 kroner.

Hvis Z Flip3 gennemgår den samme udvikling fra en pris, der allerede er en del billigere, kan den måske komme ned på omkring 8.000 kroner efter nogle måneder på det danske marked. Er det billigt nok til at du vil kaste dig ud i den foldbare verden? Eller synes du måske bare, foldbare smartphones er en dum gimmick? Giv lyd i kommentarsporet.

Annonce:
Forrige artikelFørste kig på ‘Star Wars: Visions’
Næste artikelStofa lukker for coax kabel-tv-net til næste år
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.