Forside Nyheder

Første kig på ‘Star Wars: Visions’

-
(Foto: Disney/Lucasfilm)

Den anime-inspirerede Star Wars-serie lander på Disney+ til September.

De fleste Star Wars-fans går nok allermest og venter på, hvad man kan kalde ‘The Mandalorian sæson to en halv’, nemlig ‘The Book of Boba Fett’. Som ‘Mando’-fans vil vide, er der tale om en serie dedikeret til en af Star Wars-universets mest elskede karakterer, dusørjægeren Boba Fett og hans makker, Fennec Shand.

Men før denne live-action-serie lander i december, får vi glæde af en helt tredje Star Wars-serie. Det er ’Star Wars: Visions’, der får premiere på Disney+ 22. september, og som vi har fået den første trailer for nu. Her er der tale om noget, vi ikke tidligere har set i Star Wars-universet på hverken den lille eller den store skærm.

Annonce:

Star Wars har lige siden George Lucas begyndte at skrive på det første manuskript været inspireret af japansk kultur. Referencerne er tydelige i alt fra de ”lånte” historie-elementer fra Akira Kurosawas ’Den Skjulte Fæstning’ fra 1958 til designet af såvel lyssværd som Darth Vader, der har en stor gæld til rustninger og katana-sværd fra samurai-film.

(Foto: Disney/Lucasfilm)

Dertil kommer naturligvis hele Jedi-religionen, der minder en hel del om den japanske afart af Zen-buddhisme. Indtil videre har Star Wars-universet holdt sig til at bringe disse elementer ind og blande dem med f.eks. klassiske western-inspirationer. Men med ’Star Wars: Visions’ går Star Wars-universet helt over i den japanske grøft.

Star Wars på japansk

I forbindelse med ’Star Wars: Visions’ har Lucasfilm samarbejdet med en række japanske anime-studier og nogle af genrens p.t. mest berømte skabere om produktionen af en række kortfilm. Der er lidt tvivl om, hvorvidt disse kortfilm hører med til Star Wars-kanonen eller mere skal ses som visuelle tankeeksperimenter.

Lucasfilm har på denne måde tidligere tilladt afsøgning af grænserne i Star Wars-universet ved at skabe en slags lukkede fora for det. I tegneserie-rækken ’Darth Vader: Dark Visions’ fra 2019 dukkede der nogle temmelig mærkelige og kontroversielle versioner af Darth Vader op, der kun eksisterer i hovedet på nogle hidtil ukendte personer i Star Wars-universet.

(Foto: Disney/Lucasfilm)

På samme måde fortalte bogen ’The Legends of Luke Skywalker’ i 2017 en række af de myter, rygter og røverhistorier, der cirkulerede blandt indbyggerne i Star Wars-galaksen mellem den originale trilogi og den nyeste trilogi. Disse historier var underholdende, men ikke nødvendigvis en del af den officielle historie. Det samme gælder formentlig ’Star Wars: Visions’, og den ene bog, ’Ronin’, der knytter sig til en af filmene.

’Star Wars: Visions’ blev annonceret sammen med en hel række andre, nye Star Wars-projekter i forbindelse med Disneys investor-dag i 2020. Det er ikke første gang, en animeret Star Wars-serie rent visuelt lader sig inspirere af japanske produktioner. Den visuelle stil i ’Star Wars: Resistance’ er også klart inspireret af japansk animation. Men i Visions’-serien skulle anime-udtrykket være 100% gennemført. Og det lever den nylancerede trailer også op til.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.