Forside Nyheder

Nu vil Netflix også streame spil

-

Streaming-giganten har hyret Facebook/Oculus’ tidligere VR-spilchef, der også har arbejdet for EA, til at lancere en spilstreaming-satsning indenfor et år.

Hvor forbrugerne mærker det øgede udbud af streamingtjenester som en siloficering, hvor der skal abonneres på flere og flere tjenester for at få adgang til det meste, oplever tjenesterne selv naturligvis væksten som øget konkurrence.

Tjenesten, der satte gang i markedet og stadig leder det, Netflix, gik den øgede konkurrence i møde ved at udvide internationalt, både i forhold til, hvor tjenesten er tilgængelig, og hvor indholdsudbuddet kommer fra. Og så ved at bruge over 100 mia. kroner om året på indhold, der fremover også i højere grad vil omfatte podcasts og aktualitetsstof.

Annonce:

Men nu tager tjenesten et nyt skridt i indsatsen for at skille sig ud fra de øvrige streamingtjenester. Netflix vil simpelthen udbyde streaming af spil side om side med streaming af serier og film. Dermed sætter de primært sigtekornet på tre af konkurrenterne, Apple, Amazon og Google, der både tilbyder brugerne spil, og film/tv på de samme platforme.

Spil-initiativet har kørt rundt i rygtemøllen siden maj måned, hvor tech-sitet The Information rapporterede, at Netflix havde haft en føler ude hos adskillige spil-veteraner blandt de store techfirmaer. Formålet skulle være at ansætte en person, der kunne lede Netflix’ indtog ind i spilstreaming-verdenen.

Spil uden ekstrabetaling

Den person er nu fundet, skriver Bloomberg. Det er Mike Verdu, der kommer fra en stilling som chef for udvikling af AR- og VR-spil hos Facebook, hvor han har været i spidsen for udvikling af spil på Oculus-platformene. Før dette job ledte han fra 2017-2018 udviklingen af spil til den mobile platform hos EA, et område, der naturligvis har oplevet massiv vækst.

Og Mike Verdu får travlt. Ifølge Bloomberg vil Netflix gå temmelig aggressivt til værks og lancere spilstreaming i Netflix-aps på flere platforme indenfor de næste 12 måneder. Idéen er angiveligt, at spillene skal være tilgængelige de samme steder som Netflix’ film- og tv-indhold, som spillene ofte vil være baseret på.

Netflix har årevis taget del i udvikling af spil baseret på sit eget indhold, som f.eks. ’Stranger Things’ og ’To All The Boys’. Men disse har været gjort tilgængelige på separate platforme såsom app-butikker på smartphones med mere. Med det nye spilinitiativ bliver spillene placeret ved siden af det indhold, de hører til, på de platforme, der understøtter det.

På den måde kan man efter at have set et afsnit af ’Stranger Things’ hive fat i en controller og tage et par omgange i spillet helt uden at skulle gå ud af Netflix-app’en, eller skifte over til en anden boks – hvis ens streamingboks eller smart-tv altså understøtter det. Netflix vil ifølge Bloombergs kilder ikke engang opkræve ekstrabetaling for adgang til spillene.

Forvent at høre meget mere om denne sag over det næste års tid.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.