Forside Nyheder

PlayStation 5 er Sonys hurtigst sælgende konsol nogensinde

-

10 millioner eksemplarer af konsollen er blevet langet over diskene på et halvt år.

Der skal ikke herske nogen tvivl om at PlayStation er en essentiel del af både produktportefølhen og firmaidentiteten hos den gamle, ærværdige, japanske tech-gigant, Sony. Og hvis der skulle være nogen tvivl om dette, behøver man blot kigge på de seneste salgstal.

Annonce:

Disse har Sony netop lagt frem, og det er specielt interessant, fordi tallene omfatter, hvor mange eksemplarer af den nyeste PlayStation, firmaet har solgt siden lanceringen. Og det viser sig at være flere end nogensinde før, hvis man tager salgsperioden med i betragtningen.

PlayStation 5 er nemlig den hurtigst sælgende spilkonsol i Sonys historie. 18. juli løb Sony forbi milepælen, der viste 10 millioner solgte eksemplarer siden lanceringen 12. november. Det tog forgængeren, PS4, en måned yderligere at nå til dette salgstal.

Der er meget, der tyder på, at succesen skyldes spændt forventning og et behov for en ny PlayStation, der blev bygget op over længere tid, for derefter at blive udløst ved at alle fans købte en konsol, så snart den er klar.

Eksplosiv efterspørgsel

Det kan man se på salgstallenes fordeling. Størstedelen af de 10 millioner solgte eksemplarer røg nemlig over diskene i de første uger af PS5s liv på markedet. Sony nåede at sælge 4,5 millioner eksemplarer i 2020 alene, altså på de seks uger, der var tilbage af året efter lanceringen i november.

Derefter er salget gået støt nedad. I 2021s første kvartal blev der solgt 3,3 millioner eksemplarer. Altså mindre end i de første seks uger, til trods for at salgsperioden var dobbelt så lang. I de 14 uger fra 1. april til 18. juli blev der solgt 2,2 millioner PS5’ er på verdensplan.

Der bliver generelt solgt færre forbrugerteknologi-produkter i forsommer- og sommerperioden, så denne opbremsning i salget er ikke så mærkelig. Det er dog værd at bemærke, at Sonys hastighedsrekord i forhold til salg af PS5’er er blevet slået til trods for en hel del modvind.

Først og fremmest er der naturligvis COVID-19-pandemien, der ikke bare lukkede Sony ned i en periode op til lanceringen af PS5, men også Sonys leverandører. Men hvad der er værre, så har nedlukningerne i 2020 forårsaget en global mangel på chips og processorer, hvilket lagde nogle hårde begrænsninger på, hvor mange PlayStation 5-eksemplarer, Sony kunne levere.

PlayStation 5 har derfor været i restordre mange steder, og de få eksemplarer i butikkerne, der ikke var forudbestilt, blev revet væk på ingen tid. Den kraftige efterspørgsel gjorde sig gældende fra første færd, hvor Sony blev så overvældet, at de fjumrede med de allerførste forudbestillinger.

 

Annonce:
Forrige artikelGoogle Maps på iOS klar med Widgets til hjemmeskærmen
Næste artikelAvis: Samsung lancerer QD-OLED TV på CES-udstillingen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.