Forside Nyheder

Samsungs nye The Wall-skærm: 1000 tommer i 8K

-

Det modulære skærmsystem er nu endnu fladere med 40% mindre individuelle MicroLED’er.

I USA siger man ofte “Go big or go home”. Det lader dog imidlertid også til at være en gældende regel i Sydkorea. Således har Samsung netop tilgængeliggjort 2021-udgaven af deres helt flade ’The Wall’-skærm, og den er netop temmelig ”big”.

Mens mange af os går og drømmer om en 100-tommers skærm, er den nye The Wall-skærm op til ti gange så stor. Der er tale om en serie, som Samsung kalder for ’IWA Series’, og skulle du ikke allerede have gættet det, er denne 1000-tommers skærm ikke rettet mod privatmarkedet.

Annonce:

I stedet håber Samsung, at sælge disse skærme ind til professionelle og erhvervsmarkedet, især i detailhandelen, hvor 1000-tommers skærme kan stjæle en hel del opmærksomhed på vegne af annoncører og andre folk, der har noget at kommunikere.

Når det alligevel er interessant at tale om for os i det private, er det fordi den nye The Wall-skærm peger i retning af, hvad vi måske kan forvente på privatmarkedet på et tidspunkt, når teknologierne er faldet tilstrækkeligt i pris. Og det er således ganske interessant at kigge nærmere på The Wall IWA Series’ specifikationer.

En slags 16K

De nye The Wall-skærme består ligesom tidligere af adskillige MicroLED-moduler, der er sat sammen. I år har Samsung dog taget noget af et skridt, når det gælder størrelsen på de individuelle LED’er.

Disse er nemlig op til hele 40 procent mindre end sidste års model, hvilket giver bedre kontrast og en mere jævn farvegengivelse ifølge Samsungs pressemeddelelse. Hvor mange af disse MicroLED’er kan man så sætte sammen i én The Wall-skærm? Ifølge Samsung kan man komme op på 16K, men det kræver et særligt skærmformat.

Skærmen kan konfigureres som meget bred, men ikke specielt høj med en opløsning på 15.360 x 2160 pixels. Vil man have en 16:9-skærm i stil med dem, vi er vant til, kan The Wall IWA Series klare 8K i 7680 x 4320 pixels i op til 120Hz. Samsung skriver, at de er først med disse specifikationer i branchen.

The Wall er også blevet forbedret rent fysisk og er nu endnu fladere, når den sættes op på væggen. Selve rammen på hvert modul er nu halvt så dybt som 2020-modellen, og det gør det muligt at installere The Wall på vægge der buer lidt, samt på lofter og som hængende plader. The Wall IWA Series kommer også med Micro HDR, Micro Motion og 20-bits processering, og kan vise op til fire forskellige kilder på én gang i picture-by-picture-opsætning.

Samsungs pressemeddelelse siger ikke noget om prisen, men det er nok underforstået, at vi er udenfor de fleste private pengepunges grænser her. Skulle du alligevel have lyst til at kigge nærmere på skærmmodulerne, er den nye IWA-serie tilgængelig fra i dag i udvalgte markeder rundt om i verden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.