Forside Nyheder

Scarlett Johansson sagsøger Disney over ’Black Widow’-premiere på Disney+

-

Stjernen mener, hun er blevet snydt, fordi ’Black Widow’ ikke fik lov at køre i biografen alene i en periode.

Scarlett Johansson skal næppe forvente at få mere skærmtid i Marvels cinematiske univers. Hendes karakter, Black Widow, er naturligvis afgået ved døden, så chancerne var nok ret små alligevel. Men skulle der komme flere prequels i MCU, bliver det nok uden den populære stjerne.

Annonce:

Og måske er det endda slut med roller for hende i Disney-film i det hele taget, med mindre en ny retssag tager en særlig drejning. Scarlett Johansson har nemlig besluttet sig for at spille rollen som David i en kamp mod Goliath – en rolle, der spilles af Disney.

Scarlett Johansson har sagsøgt Disney via sine advokater i firmaet Kasowitz Benson Torres. Wall Street Journal var først med nyheden. Johansson mener, Disney har snydt hende for et stort pengebeløb, fordi hendes betaling for at spille hovedrollen i filmen bl.a. var afhængig af biografindtægterne.

Ifølge sagsakterne spurgte repræsentanter for Scarlett Johansson allerede om, hvad der skulle ske med ’Black Widow’-filmen, før Disney+ blev lanceret tilbage i 2019. Dengang lovede Marvels chefadvokat i en email, at filmen ville blive lanceret på samme måde som alle andre MCU-film, til trods for Disney+-lanceringen. Altså i biffen først, og så siden til hjemmemarkedet.

Blev lovet genforhandling

I e-mailen fra Marvels chefadvokat hedder det yderligere: ”Skulle vores planer ændre sig, vil genforhandle aftalen og komme til enighed igen, eftersom den nuværende aftale er baseret på en række (store) billetsalgs-bonus’er”.

Med andre ord fik Scarlett Johansson ikke den chance for at tjene en bonus ved billetlugen, som hun oprindeligt var blevet lovet. Men hun fik angiveligt heller ikke en chance for at genforhandle sin aftale, som hun var blevet lovet i den ovenstående e-mail.

Da stjernen hørte, at ’Black Widow’ ville blive lanceret på Disney+ samtidig med biograferne i flere lande, kontaktede hun Disney. Men ifølge sagsdokumenterne svarede hverken Marvel eller Disney slet ikke på henvendelsen.

Disney har svaret med en presseudmelding, der melder blankt pas: ”Søgsmålet holder ikke vand på nogen måde”, hedder det i udmeldingen, ”og det er sørgeligt at se, hvordan sagsøgerne fuldkommen ignorerer de horrible og udstrakte, globale konsekvenser af COVID-19-pandemien. Disney har fulgt Johanssons kontrakt til punkt og prikke”.

Utilfredshed blandt filmskaberne

Disney meddeler også at Disney+-lanceringen gav Scarlett Johansson yderligere mulighed for indtjening ”oven i de 20 millioner dollar, hun allerede har modtaget”. Disney siger dog ikke noget om, hvorvidt Scarlett Johanssons potentielle billetsalgsbonus, pandemien taget i betragtning, ville være større eller mindre end hvad hun kunne tjene på streaming-modellen.

Der har været udbredt utilfredshed blandt skuespillere og instruktører i Hollywood med studiernes beslutning om at udsende film på streaming samtidig med biografpremiererne – i hvert fald uden at spørge filmskaberne først. Især Christopher Nolan har kritiseret Warner Bros.’ beslutning om at udsende ’Tenet’ på HBO MAX samtidig med biograferne i USA.

Annonce:
Forrige artikelFIFA 22 gameplay trailer viser nyhederne frem
Næste artikelHollywood bakker op om Scarlett Johansson i kampen mod Disney
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.