Forside Nyheder

Tvangsåbning af Stofa-nettet? Nu er et udkast til afgørelsen sendt i høring

-

Erhvervsstyrelsen har sendt deres udkast til engrospriser og konkurrencevilkår på bredbåndsmarkedet til høring, og der er nyt om Stofa.

Stofa-konkurrenter som Telenor, Telia, Fastspeed og Nuuday (YouSee m.fl) har, i forbindelse med en revision af engrospriser og konkurrencevilkår på bredbåndsmarkedet, bedt erhvervsstyrelsen om at se på en tvangsåbning af Stofas kabel-tv coax-net.

Annonce:

Dette for at konkurrenterne kan få adgang til at sælge bredbåndsforbindelser over Stofa kabel-tv-net.

Stofa mener det er for dyrt at etablere, på et net der alligevel er ved at lukke. Ihvertfald for den del på ca. 50.000 husstande som Stofa selv ejer, som ville være dem der ville være omfattet af et tvangsåbning. Totalt set leverer Stofa TV og internet over coax-net til 437.000 husstande, men størsteparten af dem er er via anlæg ejet af tredjepart.

Nu er Erhvervsstyrelsen klar med et nyt udkast til regulering af bredbånd i Danmark. Det skriver Finans.

I det nye udkast tilslutter Erhvervsstyrelsen det udsagn som Norlys har givet, om at Stofas eget coax-net lukker per 30. september 2022, og det derfor vil være formålsløst at begynde at investere i at åbne det nu. Fremover vil Stofa satse på fiber til egne bredbåndskunder.

Se også: Danmarks største fibernet-udbyder vil være endnu større

 

Undren hos Fastspeed, der vil tage bolden op

Hos konkurrenten Fastspeed undrer man sig.

“Det er lidt vildt, at styrelsen køber den forklaring”, udtaler Fastspeed-direktør, Jens Raith, til Finans. Han henviser til at regulering er en ting, men at ingen kender dagen i morgen.

“Og hvad vil styrelsen gøre, hvis Norlys pludselig siger, at tidsplanen ikke holder? Men Norlys har selvfølgelig opnået det, at de får afskærmet deres coax-net. Det er bare vanvittig”, lyder det fra Jens Raith.

Fastspeed vil nu gå tage bolden op i forhold til styrelsens udkast. Især fordi den nye regulering skal sikre de bedst mulige rammer for konkurrencen på bredbåndsmarkedet.

“At lukke for en konkurrerende infrastruktur er jo ikke noget, der fremmer konkurrencen”, slutter Jens Raith overfor Finans.

Der er frist frem til d. 27/8 til at komme med svar til høring om regulering af Norlys, hvor Stofa hører under.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.