Forside Indhold og distribution Film

Apple og Netflix i budkrig over ny Jennifer Lawrence-film

-
Netflix og Apple har angiveligt budt op mod 95 millioner dollar for streamingrettighederne til en kommende Jennifer Lawrence-film (Foto: Red Carpet Report CC-BY-SA 2.0)

Apple er ude med den store tegnebog for at få flere hits ind på platformen.

Efter endelig at have sikret sig et solidt streaming-hit med ‘Ted Lasso’, har Apple nu fået selvtillid nok til at prøve at blande sig med de tunge drenge under forhandlingerne med Hollywood. Det kan man se på den budkrig, Apple p.t. ligger i med den største streamingtjeneste af dem alle, Netflix.

De to Silicon Valley-kæmper slås om streamingrettighederne til en ny film med Jennifer Lawrence i hovedrollen. Filmen har endnu ingen titel, men er baseret på et one-woman-teaterstykke af John Logan, der hedder ’I’ll Eat You Last: A Chat With Sue Mengers’. Stykket var en succes på Broadway, hvor Bette Midler spillede titelrollen.

Annonce:

Sue Mengers var en legendarisk Hollywood-agent, der i en ellers stærkt mandsdomineret branche havde ansvaret for nogle af filmbyens største stjerner i 60’erne, 70’erne og 80’erne. Blandt de mange navne, hun tog sig af, var Michael Caine, Barbra Streisand, Cher, Joan Collins, Gene Hackman, Steve McQueen, Nick Nolte og Burt Reynolds.

Hun var også agent for nogle af største instruktørnavne i de nævnte tre årtier, såsom Brian De Palma, Mike Nichols, Sidney Lumet og Bob Fosse. Hun startede som receptionist og arbejdede sig op igennem Hollywood-systemet, hvor hun fik et rygte som en hårdkogt agent, der ikke var til at spøge med. Hun gik på pension i 1990 og døde i 2011.

Budkrig når hidtil usete højder

Den italienske instruktør Paolo Sorrentini, der i 2013 fik en Oscar for filmen ’Den Store Skønhed’ og siden har lavet de to serier ’The Young Pope’ og ’The New Pope’ til HBO, skal instruere filmen. Og det er tilsyneladende medvirkende til at den ovenfor nævnte budkrig er begyndt at eskalere.

Sorrentinos film ’The Hand of God’ er nemlig begyndt at generere en hel del positiv omtale blandt de folk i Hollywood, der har set filmen. Den lander på Netflix senere i år, og streamingtjenesten planlægger ifølge Variety allerede en større kampagne for filmen i forbindelse med næste års prisfester, inklusive Oscar.

Lige nu er Sorrentino og Jennifer Lawrence i gang med et andet projekt sammen, ’Mob Girl’, om en mor, der begynder at levere informationer om mafiaen i New York til FBI. Samarbejdet mellem de to er åbenbart så godt, at der er god stemning omkring Sue Mengers-filmen, som Netflix formentlig forventede at få i hus, baseret på tidligere samarbejdsaftaler.

Men Apple er kommet på tværs med overbud, og nogle af Varietys kilder siger, at buddene for filmen nu ligger helt oppe på 95 millioner dollar. Det vil gøre filmen til en af Netflix’ dyreste, hvis de ender med at få den i hus. Hvis Apple får den hjem, bliver det den dyreste film, Apple TV+ nogensinde har fået i sortimentet.

Apple har dog imidlertid fået blod på tanden. Efter at have brugt en masse penge på serier som ’The Morning Show’ og ’For All Mankind’, der trods en høj kvalitet ikke rigtig har fundet et publikum, har Apple endelig fundet fodfæste med ’Ted Lasso’. Fodbold-serien er Apple TV+’s største hit, der i slutningen af juli var den næstmest populære TV-serie på tværs af alle streamingtjenesterne, kun overgået af Disney+’s storsatsning, ’Loki’.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.