Forside Nyheder

Dommer: Google har krænket fem Sonos-patenter

-

Sonos tager første stik i patent-striden mellem Google og Sonos

Sonos og Google ligger i en strid om patenter. Tilbage i januar 2020 der lagde Sonos sag an mod Google, for krænkelse af Sonos-patenter.

Annonce:

Sonos anklagede Google for at have brugt viden, opnået gennem samarbejdet med integration af Googles musiktjeneste, i deres egne højttalere til Google Home, og anklagen lød på brud på fem patenter bl.a. omhandlende hvordan højttalere synkroniserer lyden i forhold til hinanden, og hvordan de kommunikerer indbyrdes.

I juni 2020 svarede Google så igen med et sagsanlæg mod Sonos, for brud på af fem af deres patenter bl.a. omhandlende søgning, netværk, audio processering og licensstyring (DRM).

 

Sonos tager første stik

I forhold til første del af striden, der har Sonos nu taget første stik hjem. En dommer i USAs handelsministerium (U.S. International Trade Commission), som behandler sager om unfair konkurrence mod amerikanske firmaer med importerede varer, er nu kommet med en præjudiciel afgørelse – en foreløbig afgørelse.

Charles Bullock, ITC chief administrative law judge i U.S. International Trade Commission, giver Sonos ret. Google krænker deres patenter.

“I dag har ALJ fundet, at alle fem af Sonos påståede patenter er gyldige, og at Google krænker alle fem patenter”, fortæller Sonos Chief Legal Officer Eddie Lazarus i en erklæring til TechCrunch, og han fortsætter:

“Vi er glade for, at ITC har bekræftet Googles åbenlyse krænkelse af Sonos patenterede opfindelser. Denne afgørelse bekræfter styrken og bredden i vores portefølje igen og markerer en lovende milepæl i vores langsigtede jagt på at forsvare vores innovation mod misbrug af Big Tech-monopoler.”

Sonos har også fundet tilsvarende mulige brud på deres patenter i Amazon-produkter, men valgte at fokusere på Google da de som lille organisation ikke havde muskler nok til at kæmpe juridisk mod to store tech-firmaer samtidig.

 

Endelig afgørelse senere på året

En endelig afgørelse forventes først afsagt d. 13. december i år. Forbliver den i Sonos favør, så kan der træde et importforbud i kraft indenfor 60 dage, som vil betyde at Google ikke kan importere deres højttalere til salg på det amerikanske marked, før der er indgået en licensaftale med Sonos.

Så er der Googles mod-søgsmål. Hvis det falder ud i Googles favør, så kan striden ende med et kompromis, hvor der byttes teknologier.

Det sidste punktum er ikke sat i den juridiske armlægning her.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.