Forside * Nyheder

Ny forretningsmodel: Abonnér på øretelefoner

-

Australske Nura prøver nu at indføre en model, der minder om opgraderings-abonnementerne, vi kender fra smartphones.

Der kommer flere og flere abonnements-ordninger til folk, der hellere vil leje end eje. Det, der begyndte med musik og film har nu bredt sig til en hel del fysiske produkter, inklusive smartphones. Med ordninger som Telenors SWITCH eller YouSees Flex din mobil, kan du opgradere din smartphone efter en periode, når der er kommet en ny, du hellere vil have.

Men hvorfor skulle sådan en ordning dog være begrænset til smartphones? Det synes at være hovedtanken bag et nyt initiativ fra den australske øre- og hovedtelefonproducent, Nura. Firmaet gjorde sig i første omgang bemærket med den innovative hovedtelefonmodel NuraPhone, der både sidder udenpå øret og har en tud inde i kopperne, der går ind i selve øret.

Annonce:
NuraBuds er hovedproduktet i NuraNow, der er producenten Nuras nye abonnementskoncept (Foto: Nura).

For nylig har de lanceret NuraTrue, et par helt trådløse øretelefoner, der har alt, hvad man forventer af et par øretelefoner i vore dage med et cool, to-tonet design. Ifølge Nura skiller disse sig dog ud fra mængden på grund af den medfølgende app, der automatisk kan indstille lyden i øretelefonerne efter din hørelse.

Selv om Nura bor ”down under”, sælger de til hele verden via deres website. Men i enkelte lande forsøger de sig nu også med den ovennævnte abonnementsordning, som de kalder NuraNow. Det ser i første omgang ikke ud til at gælde lande i EU, men det kan være et spørgsmål om tid. 

Udskiftning hvert andet år

Der, hvor NuraNower lanceret, hvilket foreløbig ser ud til at inkludere hjemlandet Australien, Storbritannien og USA, kan man betale cirka 165 kroner som et engangsbeløb og så cirka 45 kroner om måneden for at abonnere på øretelefonerne. Med sådan et abonnement kan du skifte øretelefonerne ud hvert andet år – altså efter 24 måneder.

NuraTrue er Nuras hovedmodel blandt trådløse øretelefoner. De har længere batterilevetid end NuraBuds, men er ikke inkluderet i abonnementsordningen (Foto: Nura).

De øretelefoner, man kan abonnere på, er dog ikke NuraTrue, men derimod NuraBuds (eller de ældre modeller NuraPhone og NuraLoop). Disse er en smule anderledes i designet, men ser derudover ud til at have de samme funktioner og features – lige med undtagelse af batterilevetiden. På NuraTrue er denne seks timer per opladning, NuraBuds har kun fire. 

Men det er måske lige præcis pointen med at abonnere på øretelefoner i stedet for bare at købe dem. Batterier har det med at blive slidt ned hurtigt, når de oplades ofte. Og det er jo præcis, hvad man gør med øretelefoner, når de bliver smidt ned i en æske. Hvis du gerne vil undgå at skulle bøvle med dette, kan et øretelefon-abonnement være en god idé.

Billigere batterier

Det er således formentlig derfor, der er færre timers musikafspilning på batterierne i NuraBuds – Nura har formentlig valgt at sætte ældre, mindre avancerede, men også billigere batterier i NuraBuds. Det skal man huske, når man ser på det økonomiske. 

Ved første øjekast ser det nemlig ud som om, det godt kan betale sig at abonnere frem for at købe. NuraTrue-modellen koster omkring 1750 kroner, hvis den købes i Storbritannien, mens 24 måneder med 45 kroner + engangsbeløbet på 165 kroner ender på 1245 kroner. Men det er altså for en model med væsentligt dårligere batterier.

Det er dog alligevel en interessant udvikling, også taget i betragtning, hvor hurtigt wearable-teknologierne udvikler sig for tiden. Der sker meget på 24 måneder. Det vil vise sig, om Nura får så meget succes med konceptet, at de udbreder det til EU. Eller om andre producenter vælger at tage idéen op for at komme dem i forkøbet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.