Forside Baggrund

Ny tjeneste: Tjek totalprisen for TV og fladskærme inkl. energiforbrug

-
Illustration: Energistyrelsen

En ny tjeneste fra Energistyrelsen og EU vil vejlede i den samlede pris for TV og fladskærme, når energiforbruget i hele produktets forventede levetid medregnes.

Energistyrelsens nye værktøj ‘Hele Prisen’ gør det muligt at sammenligne udgifterne til både indkøb og brug af et produkt i hele dets levetid – den såkaldte totaløkonomi.

Tjenesten er kommet i stand i samarbejde med EU-Projektet Label2020, der sidste år lancerede en mere sammenlignelig energimærkning.

Annonce:

Via ‘Hele Prisen’ kan man hurtigt sammenligne to produkter ude i butikken, og finde ud af hvilket der er billigst, når man medregner både indkøbsprisen og det forventede el-forbrug hele produktets levetid.

“Vi har virkelig manglet det her værktøj. Normalt har du kun indkøbsprisen at gå efter, men den er ofte vildledende, fordi billige tilbud kan blive dyre i længden. Hele Prisen er en gave til alle os, der gerne vil træffe de økonomisk bedste valg”, fortæller Thore Stenfeldt fra Energistyrelsen i en udmelding.

Udover TV og fladskærme, så kan ‘Hele Prisen’ aktuelt også bruges til at sammenligne hvidevarer som køleskabe, vinkøleskabe, frysere, vaskemaskiner, kombinerede vaske/tørremaskiner og opvaskemaskiner.

”Du kan sammenligne samtlige modeller inden for produktkategorierne, der markedsføres i EU. Det er ovenikøbet nemt – både når du står nede i butikken og hjemme fra sofaen,” fortæller Thore Stenfeldt.

Man kan f.eks. søge efter bestemte modeller eller finde alle modellerne i en serie. Når man står i en butik, produkterne sammenlignes ved at scanne QR-koden direkte fra produkternes energimærke.

Tjenesten findes på: SparEnergi.dk/hele-prisen

 

Fakta om Hele Prisen

Værktøj til at fremme klimavenlige produkter

Hele Prisen er udviklet af EU og nationale myndigheder som en del af EU’s Label 2020-arbejde med de nye energimærker. Det kan bruges i hele EU og er versioneret til forholdene i de enkelte lande.

Når du bruger Hele Prisen på dansk, får du totaløkonomien udregnet med danske energi- og evt. vandpriser og den forventede levetid for produkter i Danmark. Du kan også sætte dine egne indstillinger for energipris og levetid.

Værktøjet henter som det eneste i verden produktdata direkte i EU’s EPREL-database og opdateres automatisk i takt med, at nye produkter introduceres på EU’s indre marked.

Det kan du med Hele Prisen:

– Beregne og sammenligne totalomkostninger for konkrete produkter
– Se spændet af tilgængelige energiklasser for en produktkategori, og hvordan det enkelte produkt er placeret
– Se de mest effektive produkter i en specifik produktkategori
– Sammenligne produktinformation på over 45.000 produkter i EU’s EPREL-database
– Se beskrivelse af de nye energimærker

Kilde: Energistyrelsen

 

Annonce:
Forrige artikelYouSee skifter ud i toppen
Næste artikelStor elektronikkæde: Større sortiment til endnu bedre priser
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.