Forside Nyheder

Astrid Lindgrens ’Ronja Røverdatter’ kommer som TV-Serie

-

 

Photographer: Carl-Johan Listherby

Astrid Lindgrens verdensberømte ’Ronja Røverdatter’ bliver til en Viaplay Original-familiefantasyserie. ’Ronja’, som bliver en serie på i alt 12 afsnit fordelt over to sæsoner, får eksklusiv premiere på Viaplay i 2023. ’Ronja’ er skrevet af ’Broen’-skaberen Hans Rosenfeldt, instrueres af Lisa James Larsson og kommer til at have banebrydende visuelle effekter.

Serien ’Ronja’ følger en ung pige, som er født ind i en røverbande på et middelalderligt skandinavisk slot, samt de eventyr hun begiver sig ud på. Mens Ronja vokser op, opdager hun, at skoven omkring hende er både magisk, men også et farlig sted fyldt med sære væsner. Og da Ronja møder Birk fra en rivaliserende bande, er det begyndelsen på en mørk familiefejde, mens også en berygtet foged har besluttet sig for at rydde skoven for røvere én gang for alle. Ronja og Birk flygter ind i skoven og forsøger at overleve på egen hånd.

Annonce:

”Ronjas selvtillid og kompleksitet gør hende til én af mine all-time yndlingskarakterer. Denne klassiske historie om en stærk og uafhængig pige var langt forud for sin tid, og temaer som venskab, nærhed med naturen og at sætte spørgsmålstegn ved éns antagelser er meget relevante i dag. Det er et privilegium at arbejde med et kreativt team i topklasse for at bringe ’Ronja’ til Viaplay-seerne rundt om i verden, og dette projekt viser, hvor hurtigt vores ambitioner vokser. For en nordisk historiefortæller som NENT Group er dét at få mulighed for at arbejde med Astrid Lindgren så stort, som det overhovedet kan blive”, siger Filippa Wallestam, Chief Content Officer hos NENT Group.

 

Photographer: Carl-Johan Listherby

 

”Kunstnerisk kvalitet er førsteprioritet for Astrid Lindgren Company. Vi bestræber os altid på at samarbejde med de bedste skabere, ligesom Astrid Lindgren gjorde i sin tid. Vi har arbejdet tæt sammen med det kreative team om dette projekt og er ikke i tvivl om, at denne nye version af ’Ronja Røverdatter’ fuldt ud vil leve op til vores høje ambitioner”, siger Cilla Nergårdh, direktør for the Astrid Lindgren Company.

”Vi er vokset op med Ronja som så mange andre, og vi er ekstremt stolte og ydmyge over denne store opgave. Historien om Ronja er en tidsløs historie om kampen for at finde sit eget sted i verden, gå sin egen vej og være sin egen person. Alt dette i en verden, som er kompliceret, farlig, men også vidunderlig og magisk. Med den enorme support, vi har modtaget fra NENT Group, ønsker vi at producere en serie, som er et episk og spændende eventyr og en hyldest til naturen for hele familien”, siger Mattias Arehn og Bonnie Skoog Feeney, producenter for Filmlance.

Casting til ’Ronja’ er i fuld gang og vil blive annonceret løbende. Den svensksprogede serie er produceret af Sara Askelöf for NENT Group, og Bonnie Skoog Feeney og Mattias Arehn er producenter for Filmlance International.

 

Photographer: Carl-Johan Listherby

’Ronja Røverdatter’ er en af de mest kendte af Astrid Lindgrens bøger. Astrid Lindgren er blandt verdens mest oversatte og bedst sælgende forfattere med mere end 75 bøger udgivet. Hendes arbejde er blevet oversat til over 100 sprog og solgt i mere end 165 millioner eksemplarer og er blevet tilpasset til mere end 70 spillefilm og TV-produktioner. Ved siden af Ronja Røverdatter inkluderer Lindgrens karakterer Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, og børnene i Bulderby.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.