Forside Nyheder

Chip-krisen dræbte Nintendo Switch “Pro” med 4K-skærm

-

Nintendo havde planer om at udsende en udgave af deres populære, håndholdte konsol. Men mangel på chips kom i vejen.

Switch er en ubetinget succes for Nintendo. Den håndholdte konsol har fået alle til at glemme, at dens forgænger, Wii U, var en kolossal fiasko. I stedet lykkedes Nintendo med at skabe en moderne konsol, der både kan bruges mellem hænderne og med en større skærm.

Men Switch-eventyret begyndte for fire år siden, i 2017. Siden fik Switch en lille opgradering i 2019. Men det er på høje tid, at der kommer endnu en opdatering. En sådan blev annonceret over sommeren, hvor Nintendo afslørede en ny version der har en 7-tommers OLED-skærm i stedet for den gamle LCD-skærm. Den kommer i næste måned.

Annonce:

Den nye skærm fremstår med sine smallere kanter større end forgængeren, og samtidig er højttalerne i Switch blevet forbedret. Endelig er der nu 64GB lagerplads ombord, og Switch-docken har også fået en overhaling. Der er dog ikke sket noget med ydeevnen, for CPU og hukommelse er uændret. Og opløsningen er stadig 720p.

Det var dog meningen, der skulle være sket meget mere. Før annonceringen af den nye OLED-Switch gik der rygter om en meget mere ambitiøs Switch, medierne døbte ”Switch Pro”. Og her skulle der være tale om lidt af en kraftkarl.

Spiludviklere fik udviklerversion tilsendt

Men Switch Pro blev aldrig til noget. Den globale mangel på chips slog den ihjel og forhindrede, at Nintendo-fans fik mulighed for at investere i en topversion af deres yndlingskonsol. Det skriver Bloomberg, der har baseret nyheden på et ret troværdigt grundlag.

Journalisthundene hos Bloomberg har nemlig opsnuset og bekræftet, at mindst 11 forskellige spilfirmaer, heriblandt Zynga, på et tidspunkt fik tilsendt en udviklerversion af den nye, kraftfulde Switch. Den havde 4K-skærm og opgraderet grafikhardware leveret af Nvidia.

Bloombergs kilder siger også, at spiludviklerne hos de 11 firmaer modtog en melding fra Nintendo om, at de godt kunne begynde at udvikle spil i 4K til konsollen. Men det blev altså siden aflyst igen. Nintendo nægter i en udtalelse, at der overhovedet skulle være noget om snakken.

Der skulle angiveligt være tale om en bestemt komponent, som Nintendo har brug for, men som grundet den globale chipmangel ikke kan blive leveret før 2025. Og det kan Nintendo ikke rigtig vente på. På det tidspunkt vil det være otte år siden, Switch kom på gaden første gang.

Bloombergs kilder siger dog, at Nintendo har planer om at sende en opgraderet version på markedet, formentlig til julesalget næste år. Men hvis den globale mangel på chips fortsætter, er det ikke til at vide, hvad der sker.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.